Procesoperatør

Som procesoperatør er du en nøgleperson i produktionen af f.eks. mad, drikkevarer og medicin

Som procesoperatør arbejder du med at styre, regulere og overvåge avancerede produktionsanlæg, fixe fejl og analysere kemiske og fysiske processer. Du skal også samarbejde med andre faggrupper om at optimere processer så produktionen kører bedst muligt. Det kan fx være, at du skal finde en praktisk løsning på, hvordan der kan spares vand eller energi i produktionen.


Hvordan kommer jeg i gang?
Uddannelsen består af et grundforløb og et hovedforløb. Grundforløbet foregår på skolen og varer 20 uger. Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse skal du dog først tage Grundforløb 1. Alle Grundforløb 1 giver adgang til grundforløb 2, men vi anbefaler at du vælger Industriel Produktion som er rettet mod din uddannelse.

Efter du har færdiggjort dit grundforløb skal du på hovedforløb. Det veksler mellem skoleophold og praktik i en virksomhed og afsluttes med en svendeprøve.

Det varer 1 ½ år på hovedforløbet, og så kan du kalde dig faglært proces arbejder. Du kan nu vælge at stoppe her og finde et arbejde. Du kan også vælge at fortsætte 2 år mere (2. trin) og blive procesoperatør.

  • Proces arbejder - Du lærer at betjene og overvåge produktionsanlæg og at sørge for, at produktionen kører, som den skal.
  • Procesoperatør - Du lærer at styre, regulere og overvåge avancerede produktionsanlæg og at lave analyser af kemiske og fysiske processer. Du lærer også at løse komplekse fejl og reparere og optimere anlæg i samarbejde med andre faggrupper


Praktikplads?
Hvis du mod forventning ikke finder en praktikplads, eller hvis du mister den praktikplads, du havde, så har du mulighed for at komme i skolepraktik.


EUX?
Du har mulighed for at tage procesoperatør uddannelsen med EUX.

 

 

Vigtige informationer

Navn:

Procesoperatør


Varighed:

GF2 - 20 uger


Adgangskrav:

9. eller 10. klasse med 02 i dansk og matematik ELLER en underskrevet uddannelsesaftale


Økonomi:

SU

Geografisk placering

Næstved

Ringsted

Vordingborg

Haslev

Roskilde - Slagteriskolen