Gå til primært indhold Gå til footer indhold

Fødevareuddannelser i Vordingborg

Tag din fødevareuddannelse på ZBC Vordingborg, hvis du ønsker en fremtid, hvor oplevelser med mad og god service er i fokus. Uddan dig til ernæringsassistent, bager, kok, konditor, tjener eller gourmetslagter

Faglærer på bageruddannelsen står med en masse brød

Drømmer du om at tage en fødevareuddannelse? 

- Perfekt med arbejde i dagstimerne og fri i weekenden, Luna, caterelev hos ZBC

I denne video kan du høre om Lunas hverdag i køkkenet som caterelev hos ZBC.

Hun fortæller blandt andet om, hvorfor hun godt kan lide at arbejde med fødevarer samt alle de fordele, hun synes, der er ved at tage uddannelsen til cater.

    • Cater Luna
    • Ernæringsassistenter i køkkenet, hvor de tempererer chokolade ved en gryde

    Hvordan skal din skoledag se ud?

    Tag quizzen, og find din uddannelsesretning.

    Bagere med brød, mens de står foran en masse ovne

    Uddannelser med fokus på mad og friske råvarer

    På ZBC Vordingborg kan du tage mange forskellige uddannelser, hvor mad, god service og friske råvarer er i fokus. Ønsker du en uddannelse, hvor du kan tænke kreative tanker og udføre dem i praksis? Så har vi helt sikkert en fødevareuddannelse, der passer til dig.

    På ZBC Vordingborg har vi et alsidigt uddannelsesmiljø. Derfor ligger vores fødevareuddannelser sammen med en lang række andre uddannelser. Det betyder, at vi har en livlig stemning, hvor elever mødes på kryds og tværs af fagligheder og interesser.

    Når du tager en fødevareuddannelse på ZBC Vordingborg, får du en hverdag med koncentreret arbejde i et læringsmiljø, hvor der er også plads til hygge og sjov.

    Ernæringsassistenter står ved en stor gryde

    Praksisnær undervisning på fødevareuddannelser

    Med en fødevareuddannelse bliver du uddannet til en dynamisk og energisk branche, der emmer af intens koncentration. Livet i køkkenet eller restauranten er både med fokus på detaljen og på at give gæsterne en unik oplevelse.

    Uanset om du er tjener, bager, konditor eller kok, så handler det om at skabe fantastiske øjeblikke for andre. På ZBC Vordingborg lærer du dette igennem praksisnær undervisning i en hverdag, hvor du kan tænke kreative tanker og prøve dem af. 

    Alt dette foregår i et studiemiljø med fokus på sammenhold, nye venskaber, engagerede undervisere og faglige oplevelser i verdensklasse.

    Fødevareuddannelser i Vordingborg

    På bager- og konditoruddannelsen lærer du at bage lækkert brød og lave flotte kager. Du kommer til at lære om traditionelt bagværk, men du kommer også til at være kreativ, når du skal finde dine egne smage.
    EUD
    EUX
    Vil du arbejde med fødevarer og ernæring? På uddannelsen til ernæringsassistent arbejder du med sund mad til forskellige grupper af mennesker.
    EUD
    EUX
    Start på en uddannelse inden for gastronomi og bliv fx kok eller gastronom med speciale i smørrebrød og catering. Du kommer til at arbejde med råvarer og smage. Du kommer også til at lære om sammensætning af måltider, som skaber madoplevelser for kunderne - og så får du grundlæggende viden om sundhed, ernæring og madlavning.
    EUD
    EUX
    En gourmetslagter arbejder med kød. På uddannelsen lærer du om de forskellige slagtedyr, og hvordan de skal opskæres og opbevares, så kødet bliver mørt.
    EUD
    På tjeneruddannelsen lærer du at give en god gæsteoplevelse med udgangspunkt i viden om madvarer, sammensætning af menuer og viden om drikkevarer som vin og cocktails. Du lærer om arbejdet i et dynamisk miljø, hvor du kommer i kontakt med mange mennesker i løbet af din arbejdsdag.
    EUD
    EUX

    Vejen fra køkkenet til butikken 

    Vores fødevareelever lærer også en masse om vejen fra køkkenet til butik i deres samarbejde med vores businesselever. 

    På ZBC Vordingborg har vi en butik, som de to elevgrupper sammen sørger for, kører rundt. Vores fødevareelever producerer maden til butikken og businesseleverne sørger for handlen og markedsføringen omkring det. I denne sammenhæng bliver eleverne også introduceret for bæredygtighed og bekæmpelse af madspild.