Intro til fagretninger i Ringsted
Når du skal starte på en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen, starter du på grundforløb 1. Her får du mulighed for at snuse til de forskellige uddannelser, som ligger under det fagområde, du interesserer dig for. Du kan starte på følgende fagretninger på grundforløb 1 i Ringsted:
Auto
Drømmer du om en karriere inden for autoindustrien?
På fagretningen 'Auto' på Grundforløb 1 åbner du døren til en bred forståelse af autoverdenen. Dette handler om alt lige fra kundeservice til håndtering af metaller. På fagretningen Auto træder du ind i et læringsmiljø, der afspejler et autoværksted. Du tilbringer tid i værkstedet med erfarne undervisere, der bringer relevant erhvervserfaring med sig og giver deres viden videre til dig.
Hvad kan du forvente?
Praktisk erfaring er i fokus på fagretningen Auto. Du får praktisk erfaring i autoværkstedet og lærer fra erfarne fagfolk inden for autoindustrien. Derudover deltager du i et dynamisk læringsmiljø, hvor teamwork styrker fællesskabet og skaber en engagerende og motiverende oplevelse.
Efter Grundforløb 1, skal du starte på Grundforløb 2. Her får du mulighed for at specialisere dig inden for en af uddannelserne på fagretningen. Hvis du ønsker at ændre retning, er det også en mulighed.
Mekaniker med EUX
Hvis du vælger fagretningen Auto med EUX, får du både en studenterhue og et svendebrev, når du er færdig med uddannelsen. Dette giver dig mulighed for både at læse videre, men også at arbejde som mekaniker, når du er færdig. Hvis du vælger EUX, skal du have tre fag på C-niveau: Dansk, Engelsk og Samfundsfag.
Vi ser frem til at byde dig velkommen og hjælpe dig med at forme din fremtid inden for autoindustrien.
Har du spørgsmål eller vil du have mere information? Find vores studievejlederes kontaktinformationer i bunden af denne side.
Automatik, teknologi og industri
Er du nysgerrig på teknologiens verden?
Grundforløbet på fagretningen Automatik, teknologi og industri på ZBC Ringsted er din mulighed for at udforske og forstå grundlæggende principper inden for teknik og automatisering.
På fagretningen Automatik, teknologi og industri på ZBC Ringsted venter der dig tekniske grundkompetencer. Her opdager du spændingen ved teknik, og hvordan det bruges i erhvervslivet. Du lærer om værktøjer, måleteknikker og de basale færdigheder, der kræves i blandt andet ingeniørarbejde.
På denne fagretning tager du en rejse ind i elektronikkens og automatiseringens verden, og du får indblik i, hvordan man kontrollerer og overvåger tekniske processer. Dermed vil du opnå forståelse for tekniske processer og systemer, som gør dig i stand til at identificere, analysere og løse tekniske udfordringer.
Undervejs vil du også få en smagsprøve på grundlæggende programmering og koncepter inden for dette område. Særligt vil der være fokus på, hvordan koncepterne inden for programmering anvendes til at styre maskiner og automatiserede systemer.
På fagretningen vil du også udvikle dine samarbejdsevner igennem spændende projektarbejde. Sammen med holdkammerater skal du være med til at løse virkelige tekniske udfordringer.
Undervisningen på Automatik, teknologi og industri på ZBC Ringsted
Undervisningen på fagretningen Automatik, teknologi og industri kombinerer spændende teori med praktiske øvelser og projektarbejde. Du vil få erfaring med de teknologiske værktøjer og det udstyr, der bruges i industrien.
Efter grundforløbets første del kan du specialisere dig yderligere på Grundforløb 2 og senere, hvor du vælger en specifik uddannelse, som er inden for denne tekniske fagretning.
Grundforløb 1 er dit første skridt imod en spændende karriere inden for teknologi og automatisering.
Vi er her for at hjælpe dig med at udforske og forme din fremtid inden for teknologi og automatisering.
Har du spørgsmål eller vil vide mere?
Find vores studievejlednings kontaktoplysninger i bunden af denne side.
Byggeri
Drømmer du om at være en del af byggebranchen?
Bliv en del af byggeriets verden og start med fagretningen Byggeri på Grundforløb 1 på ZBC Ringsted. På fagretningen Byggeri bliver du en del af en verden med praktiske projekter. I denne forbindelse lærer du om værktøjer, materialer og håndværksteknikker inden for byggeri-branchen. På denne fagretning forenes det digitale med det klassiske håndværk.
Hvad kan du forvente?
På fagretningen Byggeri på Grundforløb 1 på ZBC Ringsted, får du projekterne direkte i hånden. Uddannelsen tager nemlig udgangspunkt i praktiske projekter. I den forbindelse oplever du både moderne digitale teknologier og traditionelle håndværksfærdigheder i et inspirerende læringsmiljø. På denne fagretning spiller teamwork en stor rolle, da det styrker fællesskabet og skaber en motiverende hverdag.
Udover byggefagene skal du på fagretningen Byggeri på ZBC Ringsted også have grundfag som eksempelvis dansk og matematik. På denne måde bliver du bedst klædt på til byggebranchens udfordringer, som du skal løse i fremtiden.
Når du har afsluttet Grundforløb 1, skal du starte på Grundforløb 2, hvor du specialiserer dig på én bestemt uddannelse inden for byggeri.
Byggeri med EUX
Hvis du vælger fagretningen Byggeri' med EUX, skal du have tre fag på C-niveau: Dansk, Engelsk og Samfundsfag. Når du afslutter en erhvervsuddannelse med EUX får du både et svendebrev og en studentereksamen. Du er derfor både klædt på til at videreuddanne dig eller starte med at arbejde inden for dit fag efter endt uddannelse.
Vi ser frem til at byde dig velkommen og hjælpe dig med at forme din fremtid inden for byggeriet.
Har du spørgsmål eller vil du have mere information?
Kontakt vores studievejledere på kontaktinformationen i bunden af denne side.
IT og digital teknologi
Dyk ned i verden af teknologi og digital innovation med fagretningen IT og digital teknologi på Grundforløb 1 på ZBC Ringsted. Her får du en introduktion til centrale koncepter inden for data- og informationsteknologi.
Hvad kan du forvente?
På fagretningen IT og digital teknologi får du grundlæggende IT-færdigheder samt grundviden inden for IT. Dette inkluderer brugen af software, hardware og grundlæggende programmeringselementer. Du får også indsigt i, hvordan data håndteres og organiseres (data management). Dette omfatter forståelse af databaser og grundlæggende principper for effektiv datalagring.
Som elev på fagretningen IT og digital teknologi får du altså mulighed for at udforske en verden af netværk samt lære hvordan enheder er forbundet - fx om grundlæggende netværksprotokoller og sikkerhed.
På IT og digital teknologi lærer du også at løse IT-relaterede problemer. Dette inkluderer fejlfinding og diagnosticering af tekniske udfordringer.
Undervisningen på IT og digital teknologi
Undervisningen på fagretningen IT og digital teknologi kombinerer teori og praktiske øvelser. Du får erfaring med at anvende dine færdigheder i realistiske situationer og lærer i et miljø, der klæder dig på til at løse fremtidige udfordringer inden for IT-verdenen.
Efter at have gennemført Grundforløb 1, skal du starte på Grundforløb 2. Her får du mulighed for at starte på en mere specifik uddannelse inden for fagretningen IT og digital teknologi.
Vi er her for at hjælpe dig med at forme din fremtid inden for Data og IT.
Har du spørgsmål eller vil du vide mere?
Tøv ikke med at kontakte skolens vejledning. Du finder deres kontaktoplysninger i bunden af denne side.
Kontor, handel og forretningsservice
Drømmer du om en karriere indenfor et område fyldt med muligheder og udfordringer?
Start på fagretningen Kontor, handel og forretningsservice på Grundforløb 1 på ZBC Ringsted.
På kontorområdet guider vi dig igennem alt fra effektiv håndtering af e-mails til skarp mødeplanlægning og avanceret brug af de nyeste teknologier.
Du kommer også til at træde ind i en spændende verden af handel, hvor du ikke kun lærer kunsten af salg og kundeservice, men også får erfaring med at drive en succesfuld forretning. På handelsområdet udforsker du salgsprocessen.
På fagretningen Kontor, handel og forretningsservice på ZBC Ringsted får du indblik i forretningsverdenen og udforsker processer, økonomi, markedsføring og ledelse. Vi klæder dig på til at forstå og navigere i det moderne forretningsliv.
Dit eventyr indenfor Kontor, handel og forretningsservice starter med Grundforløb 1 – din indgang til en verden af muligheder. Vi vil ikke kun hjælpe dig med at opdage dine interesser, men også støtte dig i at forme din fremtid inden for Kontor, handel og forretningsservice.
Har du spørgsmål eller ønsker mere information?
Ring eller skriv til vores vejledere. Find deres kontaktinformation i bunden af denne side. Vi er her for at inspirere og guide dig på din rejse.
Mad og Service
Grundforløb 1 på ZBC er din start med spændende fødevareuddannelser. Hvad drømmer du om?
På fagretningen Mad og Service på Grundforløb 1 på ZBC Ringsted, vil du møde følgende uddannelser:
Fagretningen ’Mad og Service’ giver dig mulighed for at prøve en bred vifte af fødevareuddannelser, inden du på Grundforløb 2 skal bestemme dig for, hvad du vil specialisere dig indenfor. Din hverdag vil foregå i virkelighedsnære miljøer, da vi har eget bageri og Food Halls, hvor du bliver en del af spændende projekter indenfor mad og service.
Du får mulighed for at afprøve dine drømme indenfor det store madunivers. Det gør du med aktiviteter, der styrker fællesskabet i din klasse.
På Grundforløb 1 kobler vi teori med praksis sammen. Derfor har du både fagfaglige fag og grundfag som dansk, engelsk, samfundsfag med mere.
Du kan også tage fagretningen Mad og Service med EUX. Så får du både et svendebrev og en studenterhue, når du er færdig med din uddannelse. Dette giver dig mulighed for både at videreuddanne dig eller arbejde med dit fag direkte efter endt uddannelse.
Efter Grundforløb 1 åbner døren til Grundforløb 2. Her er det også muligt at skifte retning.
Har du spørgsmål?
Kontakt vores studievejledere på telefon eller e-mail. Se informationerne i bunden af denne side. Vi står klar til at hjælpe dig med at udforske dine muligheder og drømme for fremtiden.
Omsorg, sundhed og pædagogik
På fagretningen Omsorg, sundhed og pædagogik kommer du bl.a. til at arbejde med:
- Menneskers udvikling og trivsel
- Kommunikation og relationer
- Sundhed for børn, unge og ældre
- Omsorg for børn og ældre
- Social- og sundhedsområdet og det pædagogiske område
Med fagretningen Omsorg, sundhed og pædagogik får du viden om arbejdet med mennesker inden for social- og sundhedsområdet samt det pædagogiske område. Undervisningen er tilrettelagt så den er praksisnær, tager udgangspunkt i praktiske projekter, undersøgelser og øvelser opbygget omkring forskellige temaer. Du bliver undervist i skolen, men du kommer også til at snuse til den praktiske del, både inden for ældre- og børneområdet.
Du lærer om betydningen af at kommunikere på en professionel og respektfuld måde for at få et godt samarbejde med både dine kollegaer og de børn og ældre du skal arbejde med. Du lærer at rådgive og vejlede mennesker med forskellige baggrunde, livsvilkår og måske med sygdomsforløb eller sociale og økonomiske udfordringer.
Du lærer også at bruge forskellige digitale medier i undervisningen og forstå deres betydning for dit og andres sociale liv, og hvordan vi opfatter os selv, og hvordan de påvirker vores relationer og kommunikationsformer med andre mennesker.
Undervisningen har fokus på din læring og foregår som holdundervisning med en del gruppearbejde. Undervisningen handler om den praksis, som du kommer til at arbejde i. Du kommer til at arbejde med undersøgelser og eksperimenter af forskellige sundhedstemaer.
På grundforløbets 1. del, får du mulighed for at afklare om social- og sundhedshjælperuddannelsen, social- og sundhedsassistentsuddannelsen eller uddannelsen til pædagogisk assistent er noget for dig.
På fagretningen Omsorg, sundhed og pædagogik kommer du til at arbejde med forskellige temaer, hvor 8 forskellige erhvervsfag indgår:
- Samfund og sundhed
- Praktikpladssøgning
- Arbejdspladskultur
- Innovation
- Metodelære
- Arbejdsplanlægning og samarbejde
- Faglig dokumentation
- Faglig kommunikation
Ud over erhvervsfagene skal du også have grundfagene, dansk og engelsk. Du kan fravælge engelsk, men det er en god ide at tage faget, da det giver dig mulighed for at læse videre til fx pædagog eller sygeplejerske.
Vi arbejder dagligt med krop og bevægelse. Du lærer også forskellige metoder og læringsstrategier, der gør dig i stand til at få mest muligt ud af undervisningen.
Grundforløbets 1. del afsluttes med en grundfagsprøve i dansk.