Gå til primært indhold Gå til footer indhold

Fødevareuddannelser i Næstved

I Næstved kan du starte uddannelse som kok, bager, tjener eller gourmetslagter. Læs mere om dine muligheder her.

Kok anretter dessert
HHX elever i klasselokale

Åbent Hus i Næstved

Kom og oplev alle vores uddannelser, når vi holder Åbent Hus 13. januar 2025 klokken 18:00-20:00. 

Til Åbent Hus i Næstved kan du høre mere om:

  • Handelsgymnasiet (HHX)
  • Business-uddannelser
  • Fødevareuddannelser
  • Social- og sundhedsuddannelser
  • 10. klasse (ZBC10)

Du kan komme alene, med dine venner eller tage din familie med under armen. 

Kom og mød lærerne og elever fra uddannelserne.

Drømmer du om at tage en fødevareuddannelse? 

Bliv inspireret af livet i køkkenet

    • Cater Luna

      I videoen kan du møde Luna, der fortæller om sin hverdag som elev på cateruddannelsen. Du får et indblik i uddannelsens opbygning, hvordan det er at være i oplæring samt hendes i deltagelse i DM i Skills. 

    • Bager smiler til hinanden, mens de står med brød i hånden

      Det ene øjeblik emmer der af intens koncentration. Det næste er der løs snak og drillende kommentarer. Livet i køkkenet og bageriet er både med fokus på detaljen og på det at give gæsterne eller kunderne en unik oplevelse. 

    • Tjener på tjeneruddannelsen studerer rødvin

      Uanset om du er tjener, bager eller kok, så handler det om at skabe øjeblikke for andre, som de aldrig glemmer.

    Kok laver udskæring af kød

    Godt og spændende studiemiljø

    På ZBC Næstved stræber vi efter at du får det bedste sammenhold, nye venner, engagerede undervisere og faglige oplevelser i verdensklasse.

    Kom forbi og oplev vores uddannelser indenfor fødevarer, businessuddannelser og SOSU. Vi har besøgsdage flere gange om året.

    Job og videreuddannelse

      • Gastronomer sidder udenfor på bænk

        Dit job efter endt uddannelse kommer an på, hvilken fødevareuddannelse du tager. 

        Som kok har du andre jobmuligheder end fx en tjener.

      • Bager i køkken med

        Jobmuligheder

        Færdiguddannede indenfor fødevareuddannelserne arbejder ofte de samme steder, men med forskellige formål. Disse steder kunne være restauranter eller fødevarebutikker (som fx en slagterforretning, et bageri eller konditori).

         

      • Kokke i køkken

        Start af egen virksomhed

        Som fx kok, bager, gourmetslagter eller konditor har du også mulighed for at blive selvstændig og åbne din egen restaurant eller butik. 

      • Kokke og ernæringsassistenter står sammen ved bord

        Læs mere

        Når det kommer til videreuddannelse, er der også muligheder. Dem kan du læse mere om på Adgangskortet her. 

      Hvordan skal din skoledag se ud?

      Tag quizzen, og find din uddannelsesretning.

      Fødevareuddannelser i Næstved

      Du lærer at bage lækkert brød og lave flotte kager. Du kommer til at lære om traditionelt bagværk samt være kreativ, når du skal finde dine egne smage.
      EUD
      EUX
      Er du nysgerrig på ernæring og sundhed? Så er uddannelsen til ernæringsassistent måske noget for dig. Her lærer du at producerer sunde og velsmagende måltider til børn, unge, voksne og ældre.
      EUD
      EUX
      Start på en uddannelse inden for gastronomi og bliv fx kok eller gastronom med speciale i smørrebrød og catering. Du kommer til at arbejde med råvarer og smage.
      EUD
      EUX
      En gourmetslagter arbejder med kød. På uddannelsen lærer du om de forskellige slagtedyr, og hvordan de skal opskæres og opbevares, så kødet bliver mørt.
      EUD
      På tjeneruddannelsen lærer du at give en god gæsteoplevelse med udgangspunkt i viden om madvarer, sammensætning af menuer og viden om drikkevarer som vin og cocktails.
      EUD
      EUX

      Her finder du ZBC Næstved

      I hjertet af skolen er der multirummet med højt til loftet og en dejlig kantine.

      Bygningen rummer et infotek med både egen samling med bøger, leksika, tidsskrifter og videosamling. Derudover kan du søge information via den elektroniske materialesøgning.

      Uddannelseschef (Business & Fødevarer): Charlotte Skøtt, cskn@zbc.dk

      Fødevarer
      Handelsskolevej 3
      4700 Næstved
      55 78 88 88