Gå til primært indhold Gå til footer indhold

Fødevareuddannelser i Køge

På ZBC Køge kan du tage fødevareuddannelser som fx bager, kok, konditor, tjener, gourmetslagter. ZBC Køge er en skole med et livligt studiemiljø og et fællesskab uden lige. 

Ernæringsassistent skærer kød, mens anden elev kigger på

Drømmer du om at tage en fødevareuddannelse?

Bliv inspireret af livet i køkkenet

Det ene øjeblik emmer der af intens koncentration. Det næste er der løs snak og drillende kommentarer. Livet i køkkenet, bageriet, restauranten eller slagteriet er både med fokus på detaljen og på det at give gæsterne eller kunderne en unik oplevelse. Uanset om du er tjener, slagter eller kok, så handler det om at skabe øjeblikke for andre, som de aldrig glemmer.

    • Cater Luna

      - Jeg har forskellige råvarer mellem hænderne hver dag, fordi menuen aldrig er den samme, Luna, Caterelev hos ZBC.

      I videoen kan du møde Luna, der fortæller om sin hverdag som elev på cateruddannelsen. Du får et indblik i uddannelsens opbygning, hvordan det er at være i oplæring samt hendes i deltagelse i DM i Skills. 

    • Bager smiler til hinanden, mens de står med brød i hånden
    • Tjener på tjeneruddannelsen studerer rødvin

    Hvordan skal din skoledag se ud?

    Tag quizzen, og find din uddannelsesretning.

    Ernæringsassistent skærer kød, mens anden elev kigger på

    Godt og spændende studiemiljø

    På ZBC Køge stræber vi efter at du får det bedste sammenhold, nye venner, engagerede undervisere og faglige oplevelser i verdensklasse.

    Kom forbi på Campus i Køge og oplev vores fødevareuddannelser eller vores SOSU-uddannelser. Vi har besøgsdage flere gange om året.

    Fødevareuddannelser i Køge

    På bager- og konditoruddannelsen lærer du at bage lækkert brød og lave flotte kager. Du kommer til at lære om traditionelt bagværk, men du kommer også til at være kreativ, når du skal finde dine egne smage.
    EUD
    EUX
    Vil du arbejde med fødevarer og ernæring? På uddannelsen til ernæringsassistent arbejder du med sund mad til forskellige grupper af mennesker.
    EUD
    EUX
    Start på en uddannelse inden for gastronomi og bliv fx kok eller gastronom med speciale i smørrebrød og catering. Du kommer til at arbejde med råvarer og smage. Du kommer også til at lære om sammensætning af måltider, som skaber madoplevelser for kunderne - og så får du grundlæggende viden om sundhed, ernæring og madlavning.
    EUD
    EUX
    En gourmetslagter arbejder med kød. På uddannelsen lærer du om de forskellige slagtedyr, og hvordan de skal opskæres og opbevares, så kødet bliver mørt.
    EUD
    På tjeneruddannelsen lærer du at give en god gæsteoplevelse med udgangspunkt i viden om madvarer, sammensætning af menuer og viden om drikkevarer som vin og cocktails. Du lærer om arbejdet i et dynamisk miljø, hvor du kommer i kontakt med mange mennesker i løbet af din arbejdsdag.
    EUD
    EUX

    Job og videreuddannelse i fødevarebranchen

    Dit job efter endt uddannelse kommer an på, hvilken fødevareuddannelse du tager.

    Som kok har du andre jobmuligheder end fx en tjener.

    Færdiguddannede indenfor fødevareuddannelserne arbejder ofte de samme steder, men med forskellige formål. Disse steder kunne være restauranter eller fødevarebutikker (som fx en slagterforretning, et bageri eller konditori).

    Som fx kok, bager, gourmetslagter eller konditor har du også mulighed for at blive selvstændig og åbne din egen restaurant eller butik.

    Når det kommer til videreuddannelse, er der også muligheder. Dem kan du læse mere om på Adgangskortet her.

    Ernæringsassistent skærer kød, mens anden elev kigger på

    Uddannelser i Køge med koncentration og tempo

    Det ene øjeblik emmer der af intens koncentration. Det næste er der løs snak og drillende kommentarer. Livet i køkkenet, bageriet, restauranten eller slagteriet er både med fokus på detaljen og på det at give gæsterne eller kunderne en unik oplevelse. Uanset om du er tjener, slagter eller kok, så handler det om at skabe øjeblikke for andre, som de aldrig glemmer.