Gå til primært indhold Gå til footer indhold

Gourmetslagter

En gourmetslagter arbejder med kød. På uddannelsen lærer du om de forskellige slagtedyr, og hvordan de skal opskæres og opbevares, så kødet bliver mørt.

Gourmetslagter får undervisning af sin faglærer, som viser, hvordan et stykke kød skal skæres
Information om uddannelsen
Download PDF

Skoler

Grundforløb: Roskilde, Næstved, Vordingborg, Køge, Ringsted og Slagelse.
Hovedforløb: Roskilde.

Startdatoer

Ansøgningsfrist

Økonomi

Længde

2 år og 6 måneder - 4 år og 3 måneder

Adgangskrav

Er du over 25?

    • Gourmetslagter viser forskellige convenience-produkter frem

      Uddannelsen til gourmetslagter

      En vigtig del af arbejdet som gourmetslagter går ud på at rådgive kunderne om tilberedningen af de udskæringer, der findes i køledisken.

      Under uddannelsen til gourmetslagter lærer du også at lave færdigretter, pølser og andre delikatesser. Gourmetslagtere kan arbejde i slagterbutikker og slagterafdelinger eller starte egen virksomhed.

      Uddannelsen til gourmetslagter kombinerer teori og praksis og du får grundlæggende viden om slagtning, partering og tilberedning af kød. 

    • Gourmetslagter arbejder med udskæring af kød

      Gourmetslagter - job og videreuddannelse

      Som gourmetslagter er du typisk ansat i fødevarebutikker eller slagterbutikker. 

      Når du er færdig med uddannelsen til gourmetslagter kan du søge optagelse på erhvervsakademiuddannelserne procesteknolog, handelsøkonom og serviceøkonom og tage en professionsbacheloruddannelse i eksport og teknologi.

    • Gourmetslagter laver udskæring

      Gourmetslagter - læreplads med løn

      Det er din opgave at finde din læreplads, men ZBC har lærepladskonsulenter, der kan hjælpe dig. Oplæringsvirksomheden og du skal indgå en skriftlig uddannelsesaftale. Du kan få elevløn under din uddannelse. 

      Kan du ikke finde en læreplads, eller mister du din læreplads, tilbyder skolen dig skoleoplæring på ZBC. Læs mere om læreplads og skoleoplæring her.

      Drømmer du om at tage dele af din uddannelse i udlandet, kan vi hjælpe dig med at realisere din drøm. Læs mere om oplæring i udlandet her.

    Hvordan er min uddannelse bygget op?

    Grundforløb 1

    Grundforløb 2

    Hovedforløb

    Læreplads

    Svendeprøve

    Elever fra 10. klasse på ZBC hygger sig sammen

    Kom og oplev uddannelsen

    På en besøgsdag får du mulighed for, at opleve skolen og uddannelsen indefra. Vi har besøgsdage på alle vores skoler i alle otte byer.

    Du kan besøge os igen på følgende datoer:

    • 6. februar 2025
    • 20. marts 2025
    • 12. juni 2025
    • 2. oktober 2025
    • 20. november 2025

    Hvor starter din rejse?

    Jeg kommer direkte fra 9. eller 10. klasse

    Har du netop færdiggjort grundskolen? Så kan du starte på grundforløb 1 på en erhvervsuddannelse. Grundforløb 1 tager cirka 20 uger.

    Gourmetslagter arbejder med udskæring af kød

    Jeg er under 25 år, men det er over to år siden jeg afsluttede 9. eller 10. klasse

    Så kan du starte på grundforløb 2 på alle vores erhvervsuddannelser. 

    Jeg er over 25 år

    Så kan du tage en EUV - erhvervsuddannelse for voksne. Det betyder, at når du tilmelder dig en uddannelse bliver du automatisk tilmeldt en realkompetencevurdering (RKV).

    Jeg har ikke været på skolebænken længe

    Bare rolig, du kan starte på GF+, hvis det er længe siden, du har været på skolebænken. Det kan også være, at du er i tvivl om, hvad du skal. GF+ er et 10-ugers forløb, der forbereder dig på grundforløb 2.

    Trin og specialer

    Gourmetslagteraspirant

    Du arbejder med ernæring, opskæring og tilberedning af kød. Uddannelsen til gourmetslagteraspirant er kortere. Som gourmetslagteraspirant møder du under og hjælper dem til gode madoplevelser. Du tilbereder pålægsvarer, postejer og forskellige typer af færdigretter. Du skal være serviceminded. Uddannelsen til gourmetslagteraspirant kombinerer teori og praksis, og du får grundlæggende viden om slagtning, partering og tilberedning af kød.

    Gourmetslagter med specialet pølsemager

    På uddannelsen til gourmetslagter med specialet pølsemager lærer du blandt andet at fremstille farsen til pølser samt at stoppe dem. En del af specialet pølsemager handler også om at salte og røge forskellige produkter. Som gourmetslagter med specialet pølsemager er du med til at skabe gode madoplevelser - med et særligt fokus på fremstilling af pølser. På uddannelsen lærer du om fremstilling af pølserne samt tilberedning. Uddannelsen til gourmetslagter med specialet pølsemager kombinerer teori og praksis og du får grundlæggende viden om slagtning, udskæring samt tilberedning af kød.

    Gourmetslagter med specialet butik

    Du bliver specialiseret i udskæringer til bøffer og stege. På uddannelsen vil du lære om kød og om arbejdet i en butik. Som gourmetslagter med specialet butik møder du kunder og hjælper dem til gode madoplevelser, og du står for både grovopskæring og detailopskæring af kød til eksempelvis bøffer og rullestege. Du skal være serviceminded. Uddannelsen kombinerer teori og praksis og du får grundlæggende viden om slagtning, partering og tilberedning af kød.

    Gourmetslagter med specialet slagtning

    Du bliver specialiseret i at slagte og udskære hele dyr og kvalitetsbedømme slagtede dyr. Din uddannelse vil have fokus på slagtning og udskæring. Som gourmetslagter med specialet slagtning foretager du slagtninger både på slagterier og ude hos de enkelte landmænd. Arbejdet som gourmetslagter med specialet slagtning kræver en god fysik, da du typisk står op det meste af arbejdsdagen. Uddannelsen kombinerer teori og praksis og du får grundlæggende viden om slagtning, partering og tilberedning af kød.

    Gourmetslagter med specialet delikatesse

    Du bliver specialiseret i at forberede og tilberede færdige kødprodukter som eksempelvis pålæg. Uddannelsen har fokus på fremstilling af delikatesser. Som gourmetslagter med specialet delikatesse møder du kunder og hjælper dem til gode madoplevelser. Du ved, hvordan kød tilberedes og præsenteres bedst muligt. Du skal være serviceminded. Uddannelsen til gourmetslagter med specialet delikatesse kombinerer teori og praksis og du får grundlæggende viden om slagtning, partering og tilberedning af kød.

    Det alle spørger om

    Hvilke fag har jeg på hovedforløbet?

    På uddannelsen til gourmetslagter lærer du bl.a. om:

    • Detailopskæring
    • Grovopskæring
    • Tilberedning
    • Praktisk anvendelse af ernæringslære
    • Lovgivning

    Du skal også have fag som informationsteknologi, salg og service samt samfundsfag.

    Hvordan er økonomien under uddannelsen?

    Du kan søge SU på grundforløb, hvis du er over 18 år.

    På hovedforløb får du elevløn. Du får elevløn fra den dag, din uddannelsesaftale træder i kraft, altså både i oplærings- og skoleperioderne.

    Elevlønnen er aftalt mellem arbejdsgivere og den faglige organisation på området. Begyndelseslønnen for elever i erhvervsuddannelserne varierer fra branche til branche.

    Hvis du har en uddannelsesaftale, der dækker grundforløbet, får du også elevløn på grundforløbet. Har du ikke det, kan du søge SU, hvis du er fyldt 18 år.

    Du kan på visse betingelser få tilskud til dækning af dine transportudgifter.

    Hvor kan jeg få vejledning?

    Har du brug for vejledning? Klik her og kom i kontakt med en vejleder.

    Hvad hvis jeg bor langt fra skolen?

    Bor du langt fra din drømmeuddannelse?

    Så kan du heldigvis bo på vores elevhoteller eller vores kollegie. På dén måde kommer du tæt på din uddannelse. Vi har elevhoteller i tre af vores skolebyer.

    Læs mere her

    Er du klar til at starte?

    Du kan tilmelde dig uddannelsen allerede i dag på optagelse.dk

    Brug for hjælp?
    Brug for hjælp?