Gå til primært indhold Gå til footer indhold
  1. Forside
  2. Samarbejde
  3. Samarbejde med grundskolen
  4. Få besøg af ZBC's eventteam

Få besøg af ZBC's eventteam på din skole

Kontakt event@zbc.dk for spørgsmål eller booking.

HHX-elever arbejder med computere
Elever fra 10. klasse på ZBC arbejder i køkkenet

Et indblik i de mange uddannelsesmuligheder

ZBC har mange spændende tilbud, som er udviklet til at hjælpe de unge endnu bedre på vej i deres uddannelsesvalg.

I ZBC’s eventteam står vi klar til at komme ud på jeres grundskole med nogle af vores mange spændende aktiviteter. Fordelen er, at vi kommer, når det passer ind i jeres årshjul, og til lige præcis de klasser, som er klar på en sjov og informationsrig dag. Det kunne fx være ”EUD på spil” i en 7. klasse, hvor de gennem store gulvpuslespil og andre sjove aktiviteter får et indblik i de mange forskellige erhvervsuddannelser, de bl.a. kan vælge.

Business elev smiler til en anden elev

Det kunne også være ”Vælg med hjertet”, hvor 8. klasser får værktøjer til at tale om uddannelse med hinanden og forældre gennem dilemmafilm. 

Vi besøger også FGU-centre og gymnasier, og tilbyder uddannelsesinspiration til jeres unge mennesker. Du kan læse meget mere om vores forskellige aktiviteter i vores forløbskatalog

Igennem spil og dialog snakker vi om uddannelsesmuligheder og uddannelsesvalg på tværs af målgrupper, så de unge kan træffe et kvalificeret uddannelsesvalg.

ZBC's eventteam tager ud i hele Region Sjælland med en bred vifte af aktiviteter, som du kan læse nærmere om nedenfor. 

Vil du vide mere?

Du er altid velkommen til at skrive til os, hvis du har et spørgsmål eller ønsker at booke et forløb.
Vi kan kontaktes på event@zbc.dk.

Se vores forløb

EUD/Uddannelser på spil

EUD på spil

Målgruppe: 7. kl.

Varighed: 2 lektioner (halvanden time)

”EUD på spil” er et tilbud til 7. klasse, der gennem aktiviteter giver eleverne større indsigt i erhvervsuddannelser og indblik i de mange muligheder.

I dette forløb har vi fokus på, hvordan man lærer på erhvervsuddannelser - altså gennem en kobling af teori og praksis. Konceptet er bygget op om aktivitet og spil, hvor eleverne får lov at være aktive og deltagende. Undervejs lægges der op til debat, hvor eleverne kan bruge deres nye viden og også udfolde deres fordomme, som vi kan gå i dialog om.

Aktiviteterne vil være både samarbejdsrelaterede og konkurrenceprægede og kræver alle elevers deltagelse og engagement. Når dagen er afsluttet, er målet, at eleverne har fået en større indsigt i uddannelserne og den læringsstil, som erhvervsuddannelserne er bygget op omkring. Forløbet kan med fordel afvikles i forbindelse med Uddannelse & Job, hvor eleverne allerede har stiftet lidt bekendtskab med erhvervsuddannelserne. Det kan også bruges som en første introduktion til erhvervsuddannelserne, hvor de unge får et indblik i, hvor mange muligheder der egentlig er.

Uddannelser på spil

Målgruppe: 7. kl.

Varighed: 2 lektioner (halvanden time)

”Uddannelser på spil” er et tilbud til 7. klasse, der gennem aktiviteter giver eleverne større indsigt i erhvervsuddannelserne samt HHX og HTX.

I dette forløb har vi fokus på, hvordan man lærer på erhvervsuddannelser - altså gennem en kobling af teori og praksis. Derudover bliver eleverne også introduceret til de erhvervsrettede gymnasier HHX og HTX, for at få en bedre forståelse for hvordan man lærer på gymnasierne - det kunne være løsning af konkrete virksomhedsopgaver eller fokus på den projektorienterede læring.

Konceptet er bygget op om aktivitet og spil, hvor eleverne får lov at være aktive og deltagende. Undervejs lægges der op til debat, hvor eleverne kan bruge deres nye viden og også udfolde deres fordomme, som vi kan gå i dialog om. Aktiviteterne vil være både samarbejdsrelaterede og konkurrenceprægede og kræver alle elevers deltagelse og engagement. Når dagen er afsluttet, er målet, at eleverne har fået en større indsigt i uddannelserne og den læringsstil, som de er bygget op omkring.

Forløbet kan med fordel afvikles i forbindelse med Uddannelse & Job, hvor eleverne allerede har stiftet lidt bekendtskab med erhvervsuddannelserne. Det kan også bruges som en første introduktion til erhvervsuddannelserne, hvor de unge får et indblik i, hvor mange muligheder der egentlig er.

Vælg med hjertet

Målgruppe: 8. kl. 

Varighed: 2 lektioner (halvanden time)

”Vælg med hjertet” er et koncept, hvor ZBC tilbyder at hjælpe de unge på vej og give dem værktøjer til at træffe et valg - både med hoved og hjerte.

Vi arbejder med og taler om de fordomme, som fylder hos de unge i deres overvejelser omkring valg af ungdomsuddannelse. Kort sagt skaber vi et rum med plads til refleksioner fra elevernes side, som ikke har fokus på uddannelsernes opbygning eller salg af uddannelser. Igennem film og øvelser vil vi udfordre eleverne på de dilemmaer, tanker og muligheder, der er forbundet med at skulle vælge uddannelse efter grundskolen.

Eleverne vil også blive præsenteret for rollemodeller, der har stået i samme situation som dem selv, samt hvilke tanker og valg de har gjort sig for at realisere deres drømme gennem uddannelsesvalg. ZBC’s besøg foregår på klassebasis og varer to lektioner. Konceptet tilbydes også til forældremøder og -aftner i et komprimeret format.

Processen åbner op for refleksioner og giver elever og/eller forældre nye perspektiver på uddannelsesvalg, som kan bruges i de unges valgrejse. ZBC har kørt konceptet siden 2016 og har god erfaring med at udfordre de unge i deres forestillinger om det at vælge uddannelse. Dilemmaerne er mange, og der dukker gerne en fordom eller to op undervejs - og dem er vi ikke bange for at tage en snak om.

Øget viden

Målgruppe: 8. kl.

Varighed: 1 lektion (45 minutter)

Konceptet har til formål at give eleverne større indsigt i de ungdomsuddannelser, som ligger i deres lokalområde.

I forløbet har vi fokus på at give eleverne et indblik i alle de mange muligheder, som de har omkring sig. Undervejs skal klassen samarbejde om at gennemføre et spil, hvor de får forskellige spørgsmål om ungdomsuddannelser. De skal så diskutere sig frem til svaret, og blive enige om et samlet svar.

Der er præmier på højkant, som skal sørge for, at eleverne er motiveret til at få flest mulige rigtige svar. Vi har fokus på, at klassen samarbejder, og at alle deltager. Vi anbefaler forløbet som en forlængelse af EUD/Uddannelse på spil, men det kan også køres alene.

Formidling af viden om uddannelser

Eventteamet besøger grundskolen.

Eventteamet stiller gerne op til forskellige tiltag i grundskolen. Det betyder også, at vi meget gerne møder op til uddannelsesdage eller -aftner på grundskoler og hos andre samarbejdspartnere, hvor vi vil repræsentere de forskellige hovedindgange, som vi har på ZBC.

Til arrangementerne gør vi vores bedste for at medbringe elever fra vores uddannelser, så grundskoleeleverne har mulighed for at stille de unge spørgsmål. Gennem ung-til-ung kontakt kan de unge dermed lettere spejle sig og se sig selv i en erhvervsuddannelse.

Hvis der er specifikke ønsker fx til hvilke uddannelser, vi kommer med, så tager vi gerne en snak om det og tilpasser vores udvalg til det præcise arrangement.

FGU (Forberedende grunduddannelse)

I forløbet har vi fokus på at give eleverne et indblik i alle de mange muligheder for erhvervsuddannelser, som de har omkring sig.

Undervejs skal eleverne samarbejde og gennemføre to aktiviteter, der er med til at oplyse dem om erhvervsuddannelserne.

Forløbet gennemføres på cirka 50 minutter, og vi anbefaler at køre den én gang årligt.

Besøg hos afgangselever på gymnasiale uddannelser

Eventteamet tilbyder at besøge afgangsklasser fra de gymnasiale uddannelser HHX, HTX, STX og HF.

Hvis I allerede har et tiltag, hvor I ønsker formidling af erhvervsuddannelser, stiller vi gerne op. Vi samarbejder også gerne for at stable et arrangement på benene.

Til arrangementet gør vi vores bedste for at medbringe elever fra vores uddannelser i jeres lokalområde, så afgangseleverne kan stille de spørgsmål de måtte have om erhvervsuddannelser. Gennem elev-til-elev kontakt kan de unge lettere spejle sig selv i en erhvervsuddannelse.

Hvis der er specifikke ønsker fx til hvilke uddannelser, vi kommer med, så tager vi gerne en snak om det og tilpasser vores udvalg til det præcise arrangement.

Forældreaften

Målgruppe: Forældre til 8. og 9. kl.

Varighed: Vi aftaler tidsrum

Disse aftner er skræddersyet til forældre med elever i udskolingen, særligt 8. og 9. klasse.

På disse aftner tilbyder vi at møde forældrene og deres mange spørgsmål. Vi har erfaret at mange forældre er ligeså meget i vildrede som deres børn, når det kommer til viden om de mange ungdomsuddannelser. Vi vil forsøge at invitere rollemodeller med til at deltage i aftenen, så forældrene kan høre elevernes egne historier om valg af uddannelse og samtidig spørge ind til rollemodellens overvejelser på deres valgrejse.

Der er også mulighed for, at vi kan repræsentere HHX/HTX, hvis ZBC har udbuddet i jeres by.

Lærerkursus

Vi har mulighed for at tilbyde grundskolernes lærere et forløb om erhvervsuddannelserne og de erhvervsrettede gymnasier.

Vi kommer ind på EUD, EUX og eventuelt HHX og HTX, og hvad forskellen er, samt de fordomme som kan opstå i forbindelse med valget af en erhvervsuddannelse. Vi har mulighed for at invitere nuværende elever fra ZBC med på forløbet, så lærerne kan spørge ind til elevens uddannelse. Vi medbringer aktuelt materiale om vores uddannelser og laver gerne praksisnære opgaver til lærerne, på samme måde som grundskoleeleverne får det.

Vi tilpasser gerne kurset efter jeres skole og lærergruppes ønsker og behov. I har også mulighed for at kombinere kurset med et besøg på en af vores skoler, hvor I også vil få en rundvisning.

HHX-elever går ned ad gang

Er du uddannelsesvejleder?

Tilbuddet skal ses som et supplement til dit arbejde som uddannelsesvejleder, og derfor foretages bookingerne i samarbejde med dig. På den måde kan vores tilbud understøtte det stykke arbejde, som du udfører ude på skolerne.

Hvordan er en erhvervsuddannelse bygget op?

Er du I tvivl om, hvordan en erhvervsuddannelse (EUD) og en erhvervsuddannelse med en studentereksamen (EUX) er bygget op? Så se med i videoen herunder, hvor vi gør dig klogere på uddannelsernes struktur.

Kvinde i køkken fortæller om erhvervsuddannelser

Kataloger og foldere

Vi har forskelligt materiale, som vi benytter til at præsentere vores mange uddannelser. Nedenfor har vi samlet materialerne i elektronisk form, så de altid er lige ved hånden, når du skal bruge dem.

Materialerne kan bestilles hjem i fysiske eksemplarer, ved at skrive til: event@zbc.dk.

ZBC Housetours og videomateriale

Du kan også få en virtuel rundvisning på vores skoler - KLIK HER

Har du brug for mere videomateriale fra vores mange uddannelser? Så kan du finde alle vores videoer på vores Youtube-kanal - KLIK HER

Brug for hjælp?
Brug for hjælp?
Kontakt studievejlederen
Chat med os Besøg os Besøg os