Du kan indberette til whistleblowerordningen via indberetningssystemet Integrityline eller ved at benytte almindelig fysisk post, hvor brevet mærkes ”FORTROLIGT” til ZBC’s hovedadresse.
Udfyld formularen i indberetningssystemet ved at følge linket ovenfor og vedhæft eventuelle bilag. Din indberetning fremsendes systemmæssigt sikkert til modtageren.
Du behøver ikke udfylde afsenderinformationer, hvis du vil være anonym. Hvis du vil følge sagen, skal du udfylde kontaktinformationer.
For medarbejdere og samarbejdspartnere
Ordningen er en medarbejderordning og omfatter tillige ZBC’s eksterne samarbejdspartnere. Der kan via ordningen ske indberetning om bl.a. grove og gentagne strafbare forhold, overtrædelse af anden lovgivning og om seksuel chikane med mere.
Du kan indberette oplysninger til whistleblowerordningen, hvis du er:
- Ansat på ZBC (herunder tidligere ansat, eller endnu ikke tiltrådt stillingen)
- Timelærer, vikar el.lign.
- Samarbejdspartner til ZBC
Personer, der indberetter oplysninger til whistleblowerordningen, og som ikke henvender sig anonymt, vil som udgangspunkt blive orienteret om sagens behandling og eventuelle resultater, hvilket er udgangspunktet i loven. Orienteringen kan dog i visse tilfælde være begrænset af regler om tavshedspligt mv.
Man er som udgangspunkt ikke selv part i den sag, som man indberetter. Dog kan man i sager, hvor man selv har været udsat for en krænkelse, være part og omfattet af forvaltningslovens partsbegreb samt af partshøringsregler, begrundelseskrav og lign. forvaltningsmæssige rettigheder.
Hvem modtager indberetningerne?
Som udgangspunkt tilgår din indberetning ZBC's HR-businesspartner, der visiterer indberetningen. Relevant direktør, bestyrelsesformand eller ministerium står for sagsbehandlingen jf. følgende:
- Omfatter indberetningen ansatte i et af de fire direktørområder, varetager direktøren for området sagsbehandlingen.
- Omfatter indberetningen forhold om vicedirektøren, ressourcedirektøren og/eller uddannelsesdirektøren, varetager direktøren sagsbehandlingen.
- Omfatter indberetningen forhold om direktøren, varetager bestyrelsesformanden sagsbehandlingen.
- Omfatter indberetningen forhold om bestyrelsen, varetager Børne- og Undervisningsministeriet sagsbehandlingen.
Ved indberetning af forhold, der vedrører HR business partneren, sendes indberetning til skolens direktør via sikker mail eller ved at benytte almindeligt brev stilet til direktøren, der i givet fald varetager sagsbehandlingen.
Hvis din indberetning vedrører ZBC's HR-businesspartnere, skal din indberetning i stedet tilgå skolens direktør. Dette gøres ved at skrive: att. Michael Kaas Andersen i emnefeltet for sagen; alternativt et fysisk og fortroligt brev stilet til direktør Michael Kaas Andersen, der i givet fald varetager sagsbehandlingen.
Hvis din indberetning vedrører ZBC's direktør, skal din indberetning i stedet tilgå ZBC's bestyrelsesformand. Dette gøres ved at skrive: att. ZBC's Bestyrelsesformand i emnefeltet for sagen; alternativt et fysisk og fortroligt brev stilet til direktør Michael Kaas Andersen, der i givet fald varetager sagsbehandlingen.
Ved afsendelse af almindeligt brev er man kun sikret anonymitet, hvis man undlader at oplyse navn og andre kontaktoplysninger i brevet.
Uanset modtager af indberetningen har de(n), som behandler indberetningen, tavshedspligt, når en oplysning ved lov eller anden gyldig bestemmelse er betegnet som fortrolig, eller når det er nødvendigt at hemmeligholde oplysningen for at varetage væsentlige hensyn til offentlige eller private interesser.
Tavshedspligten gælder både under og efter ansættelse i det offentlige. Bestemmelser om tavshedspligt findes i forvaltningslovens § 27 og i straffelovens § 152. Desuden er ZBC forpligtet til at overholde persondataforordningens regler om bl.a. hjemmelskrav ved videregivelse af oplysninger fra en indberettet sag til andre, herunder til andre myndigheder.
Hvis ikke, at du ønsker at benytte ZBC's whistleblowerordning, kan du vælge at benytte Den Nationale Whistleblowerordning.