Nye konditorier indviet med manér

Det var en stor dag på Danmarks Konditorskole ZBC, da de spritnye konditorier blev indviet af bagedronning Mette Blomsterberg akkompagneret af Ringsteds borgmester Henrik Hvidesten, ZBC’s bestyrelsesformand Vang Sanggaard Jakobsen og Oldermand for Københavns Konditorlaug John Jønsson, der sammen klippede den røde snor til de nye konditorier.

Den 28. februar 2017 var ZBC’s spritnye, topmoderne og højteknologiske konditorier klar til indvielse. De skal nu danne de visionære rammer for fremtidens dygtige bagere og konditorer. Og der var stuvende fuldt i de store konditorier, da det på behørig vis blev fejret med prominente gæster, champagne og trylleri fra elever og Konditorlandshold med alverdens kage- og islækkerier. De nye konditorier frembragte begejstring hos Konditormester Mette Blomsterberg.

”Det er på alle mulige måder helt fantastisk at være her i dag. Det er ikke bare en stor dag. Det er en manifesterende vigtig dag for dansk konditorfag. Jeg har selv gået på ZBC for mange år side, og dét, at kunne konstatere at de elever, jeg har i mit konditori skal være en del af de her helt up-to-date konditorier er fuldstændigt sindssygt. ZBC er gået all-in”, fastslår Mette Blomsterberg.


Konditorfaget på aller ypperste niveau
Og begejstringen var også at finde hos Ringsteds Borgmester Henrik Hvidesten. Fra talerstolen lød ordene:

”Den her slags begivenhed understreger den udvikling, Ringsted er i. ZBC er en vigtig del af Ringsted by, og vi er meget glade for byggeriet fordi gode uddannelsestilbud er vigtige. Ikke bare for os, men for hele landet. Konditorskolen er et godt eksempel, og her kan man lære konditorfaget på det aller ypperste niveau, som de mange medaljer, I har taget igennem de sidste år også vidner på. Med jeres nye lokaler er rammerne omkring uddannelser blevet endnu bedre”.


Verdens mest moderne køkkener
Der er stærke tanker og visioner bag den nye konditorskole. Uddannelsesdirektør på ZBC, Glenny Hansen fortæller:

”Vi havde en meget stor ambition om at skabe verdens mest moderne køkkener til undervisningsbrug. Det var vigtigt for os at skabe et transparent byggeri, hvor håndværket er i fokus, så vi kan vise alt det frem, eleverne kan. Det var også vigtigt for os at rummene var digitale. Vi har derfor skabt tre højteknologiske konditorier, hvor der er kamaraer og skærme, så eleverne kan være i kontakt med omverden, optage, livestreame og hive eksperter direkte ind på skærmene. Derudover ligger der en digitalisering i alt det rummene kan; de kan f.eks. styres på temperaturer, lux og fugtighed”, siger Glenny Hansen.

På spørgsmålet om, hvorfor ZBC gør det er svaret enkelt:

”Fordi vi oplever, at det er de optimale rammer, vi kan skabe både for konditor- og bagerfagene og vi vil som skole stå forrest i den udvikling”, fastslår Glenny Hansen.


Glade elever
Bager- og konditorelever kan nu se frem til at uddanne sig i de højloftede lokaler, med alt hvad man kan ønske sig af digitalt udstyr.

”Det er simpelthen så skønt. Forholdene er helt optimale, så det bliver vildt at prøve at lære og arbejde med mit håndværk under de her forhold”, lyder det fra Laura, konditorelev.

De nye konditorier på ZBC i Ringsted kommer nu til at danne ramme om den bedste bager- og konditoruddannelse for Danmarks unge.

 

Se billeder fra indvielsen

Se en masse fotos fra indvielsen af de nye konditorier på vores facebookside.

Forrige nyhed Næste nyhed