ZBC havde hele to hold med til Nationale Entreprenørskabsmesse 2017.

ZBC havde hele to hold med til dette års National Entreprenørskabsmesse. 8 HHX-elever fra Merkantilt Gymnasium i Vordingborg prøvede deres iværksættergen af, da de konkurrerede mod 145 andre hold om den bedste virksomhedsidé.

To hold fra innovationslinjen på HHX i Vordingborg gik videre fra regionsmesterskaberne i Næstved og prøvede derfor iværksætter-kræfter med 145 andre elever fra hele landet til den årlige Entreprenørskabsmesse, der fandt sted i Rosengårdscentret i Odense 9. februar.

Guldmedaljen kom ikke i hus, men det har til gengæld været guld at være med:

"Vi har fået et skud ekstra selvtillid og mod til at gå videre med de ting, vi tror på. Hvis jeg interesserer mig for noget, så kan jeg. Det er ligesom læren", fortæller Josephine Kugelberg Pedersen. Sammen med Cecilie Fachman Hansen, Karoline Rønholt Petersen, Nicoline Isabel Hovgaard Jensen og Simone Hardø Christensen deltog hun med virksomheden Alu Aid:

”Med Alu Aid har vi videreudviklet de alu-tæpper, man i dag bruger til tilskadekomne, så de er mere brugervenlige, mere miljøvenlige og billigere at producere. Vi har designet dem som ponchoer, der gør det væsentligt nemmere at pakke de tilskadekomne rigtigt ind og forhindre afkøling og choktilstande - og så fylder det ikke mere end et visitkort, når det er pakket sammen”, fortæller Nicoline Isabel Hovgaard Jensen, der kom på idéen, da hun var på førstehjælpskursus og oplevede, hvor svære de nuværende alu-tæpper var at få lagt rigtigt.

Vordingborg Erhverv bakker op
Iværksættereventyret slutter dog ikke med Entreprenørmessen. Vordingborg Erhverv tror på Alu Aid idéen og hjælper nu de unge HHX-elever videre:

”Vi har besøgt Vordingborg Erhverv, der var meget begejstrede for vores produkt, og vi arbejder videre på at sælge vores idé efter Entreprenørskabsmessen. Lige nu er vi ligesom ført ind i en korridor af erhvervsfolk, der hjælper os videre”, forklarer Josephine.

”Vi havde ikke stået her, hvis vi ikke havde gået på HHX og innovationslinjen”, lyder det fra teamet fra Alu Aid.

Idéer der gror
Trine Tønnesen, Natasja Burdel Hansen og Emily Tea Mandix Hansson var det andet hold finaledeltagere fra ZBC. De har med virksomheden SEEDY produktudviklet ’måtter’ med blomsterfrø på opløseligt papir.

”Vi har designet en rul-ud have, der er nem at lægge ud i haver eller i potter og som minimerer fysisk udfoldelse ved havebrug. Produktet findes både som lange baner og cirkelrunde stykker, og så er frøene sat på i specielle mønstre, som giver effektfulde haver”, fortæller eleverne.


Dommer tidligere HHX-elev på ZBC i Vordingborg

Entreprenørskabsmessen er med til at skabe fremtidens iværksættere, og Rosengårdscentret var da også fyldt med flotte stande, engagerede elever og et hav af gode idéer. En af dommerne, Melina Nielsen, er både tidligere deltager og tidligere HHX-elev i Vordingborg. Hun er fortsat som frivillig i Fonden for Entreprenørskab og har været med til at arrangere setup’et, der startede med en forretningsmiddag for alle deltagere og deres undervisere.  

”Vi lægger vægt på gennemarbejdelsen, deres fremtræden og på hvor seriøse de er”, fortæller Melina Nielsen.


Iværksætteri på skoleskemaet

Innovation og iværksætteri er en stor del af gymnasietiden på HHX i Vordingborg. Entreprenørskabsmessen er kulminationen på et langt forløb; Eleverne har arbejdet med at udvikle deres virksomhed i de sidste 6 måneder.

”En del af læreprocessen er, at eleverne arbejder meget selvstændigt med at udvikle deres idéer, så vi fungerer mere som sparringspartnere”, siger Ib Bojer Rasmussen, der underviser i innovation på ZBC i Vordingborg.

Alu Aid

Seedy

Forrige nyhed Næste nyhed