Rasmus fik vinderrejse til Meyers danskereventyr i USA

For et halvt år siden viste konditoreleven fra ZBC Rasmus Pape Selsing storform ved Sydhavsøernes Frugtfestival og vandt Kagedysten. Præmien var en inspirationstur til New York, som han netop er hjemvendt fra – en masse erfaring og oplevelser rigere.

En uge spækket med oplevelser og ny inspiration var, hvad der ventede Rasmus Pape Selsing, der i september 2016 vandt kagedysten ved Sydhavsøernes Frugtfestival med hans ”Sydhavs Æbledrøm”. Han fik derfor mulighed for at få en masse spændende oplevelser, da han gæstede Meyers amerikanske eventyr i New York.

En uge fyldt med vilde oplevelser
Gennem hele ugen fik Rasmus en masse faglige oplevelser. Blandet andet fulgte han den anerkendte chefkonditor i Meyer-restauranten Agern, der netop har fået tildelt en Michelin stjerne. Her mærkede han på egen krop, hvordan de dygtige folk i branchen arbejder i byernes by New York. Han fik også en dag på en anerkendt restaurantionsskole, der har uddannet mange internationale topkokke.

”Det har været meget spændende og udbytterigt at være afsted. Det er svært at udpege, hvad der har været det bedste, men det var virkelig spændende at se den amerikanske restaurationsskole, hvor jeg fik lov til at følge noget af undervisningen. Det var sjovt at se, hvordan de gør det i forhold til, hvordan vi gør det på ZBC,” fortæller Rasmus, lige efter han igen er landet på dansk jord.

Ude godt, men hjemme bedst
Selvom Rasmus virkelig har nydt at være afsted, har han ikke planer om at rejse til New York og arbejde lige foreløbig. København er stor nok til ham. Her er han i lære i Andersen Bakery og er så småt begyndt at forberede detaljerne til sin svendeprøve i maj.

”Jeg kan helt sikkert bruge noget af den inspiration, som jeg har fået på turen til min svendeprøve. Jeg fik en masse viden om smagssammensætning, som jeg rigtig gerne vil have ned i min dessert. Det med at det ikke bare er en smag, men en stemning man får ind i munden – det synes jeg er helt fantastik, så det vil jeg virkelig gerne kunne. Det oplevede jeg på Agern, hvor de lavede desserter, som jeg aldrig har smagt det før,” fortæller Rasmus.

Rasmus’ karriere er først lige ved at tage fart. Ud over sin sejr til Frugtfestivallens kagedyst, er Rasmus også en del af det danske bagerlandshold, som han skal repræsentere ved EM til oktober. Og så har han sin afgørende svendeprøve lige foran sig, så han er rigtig glad for, at han fik muligheden for at få denne unikke inspirationstur.

Rasmus ved Sydhavsøernes Frugtfestival 2016, hvor han vandt kagedysten

Produktionschef i Meyers Jonas Boelt Hansen (til venstre) sammen med Rasmus (til højre)

Forrige nyhed Næste nyhed