Danmarks bedste detailelev er fra ZBC

Den 6. oktober blev det cementeret, at ZBC er blandt landets bedste detailskoler, da ZBC-elev løb med 1. pladsen til Dansk Erhvervs prestigefyldte Detailhandlens Fagprøvepris - og med 1. pladsen har ZBC taget 6 ud af de 12 priser, der er vundet de sidste 4 år.

Hvert år kreerer danske butikselever solide og gode fagprøver. Nogle af dem skiller sig ud, er unikke og fanger tidens tendenser. De bliver hædret med Detailhandlens Fagprøvepris under fornemme rammer på Børsen. Den 6. oktober 2017 blev årets detailelever hyldet og Mette Marie Jørgensen, der er detailelev hos ZBC og udlært hos Magasin i Aarhus, fik en flot 1. plads. Mette Marie Jørgensens reaktion på at vinde den fornemme pris:

”Det der gør mest indtryk på mig er, at andre kan se en idé i det, jeg har lavet. Bekræftelsen er det, der betyder mest for mig. Ikke så meget dét, at jeg har fået førstepladsen, men bare det at blive indstillet. Det er bare en cadeau i sig selv”, fortæller Mette Marie Jørgensen, der valgte detailbranchen, fordi det er et praktisk og kreativt fag med utrolig mange muligheder.

Mette vandt 1. pladsen med sin fagprøve ”BAKITO”, og fik ordene ”en yderst velfortjent førsteplads” med fra priskomiteen. Med ’BAKITO’ har Mette skabt et univers af anderledes oplevelser i butikkens børnetøjsafdeling, hvor hun har forsøgt at nå ind til børnefamilierne ved at inddrage børnene i indkøbsoplevelsen, med skabelsen af figurerne Mille og Magnus. Med prisen fulgte 25.000 kr., der blev uddelt af undervisningsminister Merete Riisager.

”Med 1. pladsen er det den sjette pris ud af tolv mulige på fire år, som ZBC tager, og markerer dermed ZBC som en af landets stærkeste detailskoler. Det er utroligt flot, og vi er stolte af at være en af Danmarks førende handelsskoler”, siger uddannelsesdirektør på ZBC, Glenny Hansen, der samtidig konstaterer, at rosen i høj grad går videre til handelslærer Sonja Mølgaard Mikkelsen, som er en af hovedkræfterne på uddannelsesforløbet, og som har været med til at vinde de mange fornemme priser hjem til ZBC:

”Jeg er bare så stolt og glad på Mettes vegne. Vi arbejder benhårdt på at udvikle Danmarks bedste salgstalenter og det er en fornøjelse at være med til udviklingen af disse dygtige unge mennesker, og det giver lige et ekstra drive til os alle, når vi opnår en sådan pris”, fortæller Sonja Mølgaard Mikkelsen.

Undervisningsminister Merete Riisager overrakte diplomer til de glade vindere. I sin tale lagde hun ikke skjul på, at hun var glad for at være med til at hylde de bedste elever inden for detailhandlen.

”Prismodtagerne er levende beviser på, at en erhvervsuddannelse kan føre til rigtig meget, hvis man gør sig umage og brænder for sit fag”, lød ordene fra undervisningsministeren.

Detailhandlens fagprøvepris går hvert år til de ypperste salgsassistentelever, der har lavet fagprøver, der på en gang er fagligt på et højt niveau, samtidig med, at de fanger tendenserne og ser fremad. Landets handelsskoler indstiller de bedste elever, og herefter udvælger en dommerkomité de tre vindere, der kåres blandt detailhandlens spidser i Dansk Erhverv på Børsen.

Se film fra dagen her.

Mette sammen med sin stolte underviser Sonja

Forrige nyhed Næste nyhed