Eventkoordinator

Vil du lære at skabe oplevelser og føre dem ud i livet?

Som eventkoordinator kan du finde den helt rette oplevelse til at dække din kundes behov. Og du får ting til at ske gennem samarbejde med andre.

Arbejdet som Eventkoordinator

Som eventkoordinator planlægger og koordinerer du større begivenheder som for eksempel kulturelle arrangementer, konferencer, koncerter, bryllupper og andre former for events.

Som færdiguddannet eventkoordinator kan du eksempelvis arbejde på event-bureauer, på hoteller, i storcentre, forlystelsesparker samt planlægge messer. Der er mange muligheder.

Uddannelsen til Eventkoordinator

Du lærer at idéudvikle, tilrettelægge, markedsføre og styre events. I praktikken skal du sammen med kollegerne samarbejde med forskellige kunder, underleverandører og samarbejdspartnere. Du opnår mange forskellige kompetencer under din uddannelse inden for fx:

 • Idéudvikling
 • Markedsføring
 • Budgettering
 • Kontrakt forhandling
 • Planlægning og gennemførelse af events og kampagner

På skolen bliver du ud over grundfagene undervist i fag som projektstyring, præsentation, medieværktøjer og koncept- og forretningsforståelse.

Under uddannelsen som eventkoordinator vil du udvikle dig på det personlige plan med udfordringer på forskellige områder:

 • Ledelse og samarbejde
  Du kommer i hverdagen til at håndtere samarbejde tæt med dine kunder, leverandører og samarbejdspartnere – både før, under og efter en event
 • Overblik
  Du bliver udfordret på dine evner til at have overblik og bevare roen i travle perioder, hvor uforudsete ændringer kan kræve improvisering og handlekraftig håndtering af situationen
 • Kultur- og trendforståelse

Du lærer at udføre opgaver ud fra en forståelse af virksomhedens mulighed for at tiltrække og fastholde kunder.

 

Uddannelsens opbygning

Uddannelsen består af et grundforløb og et hovedforløb. Grundforløbet foregår på skolen og varer 20 eller 40 uger afhængig af din alder og baggrund. 

Hovedforløbet varer 2 år. Det veksler mellem praktik og skoleophold og afsluttes med en fagprøve. Du skal som udgangspunkt selv finde en praktikvirksomhed, men skolen kan eventuelt hjælpe dig.

 

Muligheder for videreuddannelse

Du vil efter endt uddannelse som eventkoordinator bl.a. have adgang til erhvervsakademiuddannelser så som markedsføringsøkonom eller serviceøkonom. Bemærk der kan være krav om specifikke fag og niveauer, du skal have bestået, afhængigt af hvilken erhvervsakademiuddannelse, du søger ind på.

Afslutter du din uddannelse som eventkoordinator med EUX Business, har du flere muligheder for videreuddannelse.

 

Praktikplads

I praktiktiden bliver du oplært i de arbejdsopgaver, som hører til uddannelsen. Praktikken foregår i en virksomhed kombineret med kortere skoleophold. Det er dit eget ansvar at finde en praktikplads, men ZBC’s uddannelseskonsulenter hjælper dig på vej.

Der er ikke mulighed for at komme i skolepraktik.

Hvis du er over 25 år

Så kan du på baggrund af tidligere uddannelse eller erhvervserfaring, søge om godskrivning på dele af uddannelsen.

Vigtige informationer

Navn:

Eventkoordinator


Varighed:

3 år inkl. grundforløbet. 4 år med EUX


Adgangskrav:


Økonomi:

Elevløn

Geografisk placering

Næstved

Ringsted

Vordingborg

Haslev

Roskilde - Slagteriskolen