Om slagtegrisen

Test din viden om slagtegrisen

1: Hvad kan en stressende behandling af grisen kort før slagtning betyde for kødkvaliteten?

 

A) At kødet vil ikke modne rigtigt

B) At kødet bliver til PSE kød

C) At sværen ikke kan bruges

2: Hvilken luftart anvendes i de bedøvelsesanlæg, som findes på de danske slagterier?

 

A) O2

B) CO2

C) H2

3. Hvor mange liter blod er der i slagtesvinet?

 

A) 5 liter

B) 7 liter

C) 9 liter

4. Hvorfor kommer svinet i skoldekarret?

 

A) Herved sikres det, at grisen er helt død, inden hårstødning

B) Svinets børster og overhud løsnes og snavs og bakterier renses væk

C) Det sikrer, at kødet bliver hurtigere mørt ved tilberedning

5. Ved hvilken temperatur køles svinekroppen over natten?

 

A) 5-7 grader

B) 3-5 grader

C) 0-2 grader

6. Hvilke tre lande aftager sammenlagt mest svinekød fra Danmark målt i danske kroner?

 

A) Tyskland, England og Japan

B) England, Rusland og USA

C) Polen, Australien og Tyskland

Hvad hedder hovedprodukterne fra en 3-deling?

 

A) Hoved, tæer og midterstykke

B) Forende, midterstykke og skinke

C) Forende, bryst og kam, bagskank

8. Hvor mange hinder består svinets smaltarm (tyndtarm) af?

 

A) 2 hinder

B) 4 hinder

C) 6 hinder

9. Hvilken tarm anvendes til medisterpølse?

 

A) Krustarmen

B) Smaltarmen

C) Fedt enden

10. Hvad må temperaturen maksimalt være i et almindeligt køleskab?

 

A) Max. 2 grader

B) Max. 5 grader

C) Max. 7 grader

11. Mælkesyrebakterier er:

 

A) Nyttige og ufarlige bakterier

B) Rådner og fordærver maden

C) Sygdomsfremkaldende

12. Hvilken af de tre her nævnte er en betegnelse for en grundsmag?

 

A) Umami

B) Protein

C) Lakrids

 Se quizsvar