Om gris og madkultur

Test din viden om gris og madkultur

1. Hvilken luftart anvendes i de bedøvelsesanlæg, som findes på de danske slagterier?

 

A) O2

B) CO2

C) H2

2. Hvor mange liter blod er der i slagtesvinet?

 

A) 5 liter

B) 7 liter

C) 9 liter

3. Hvorfor kommer svinet i skoldekarret?

 

A) Herved sikres det, at grisen er helt død, inden hårstødning

B) Svinets børster og overhud løsnes og snavs og bakterier renses væk

C) Det sikrer, at kødet bliver hurtigere mørt ved tilberedning

4. Ved hvilken temperatur køles svinekroppen over natten?

 

A) 5-7 grader

B) 3-5 grader

C) 0-2 grader

5. Hvilke tre lande aftager sammenlagt mest svinekød fra Danmark målt i danske kroner?

 

A) Tyskland, England og Japan

B) England, Rusland og USA

C) Polen, Australien og Tyskland

6. Hvilken tarm fra svinet anvendes til medisterpølse?

 

A) Krustarmen

B) Fedt enden

C) Smaltarmen

7. Hvilken temperatur anbefales det, at maden skal varmes op til?

 

A) Mindst 65 grader

B) Mindst 75 grader

C) Mindst 85 grader

8. Hvordan er vækstbetingelserne for de fordærvende bakterier?

 

A) De kræver ilt

B) De kræver ingen ilt

C) De kan nøjes med meget lidt ilt

9. Hvilken farve har det mærke, der kan sættes på fødevarer, som har fokus på fuldkorn?

 

A) Grønt

B) Orange

C) Brunt

10. Hvilken af de tre her nævnte er en betegnelse for en grundsmag?

 

A) Umami

B) Protein

C) Lakrids

11. Hvilken fødevare hører ikke til hos grundsmagen "Bittert"?

 

A) Rosenkål

B) Mørk Chokolade

C) Asparges

 Se quizsvar