Sikkerhedsvagt

Sikkerhedsvagt

En faglært sikkerhedsvagt udfører overvågnings-, kontrol- og serviceopgaver. Det kan foregå både om dagen og om natten afhængig af opgaven og jobbet

En faglært sikkerhedsvagt udfører overvågnings-, kontrol- og serviceopgaver

Som sikkerhedsvagt arbejder du med overvågning af bygninger, institutioner og forretningsområder, og du holder et vågent øje med it-systemer og alarmanlæg. Du arbejder som regel, når resten af byen sover, og er ofte på egen hånd i dit arbejde.

 

Om uddannelsen

Uddannelsen giver en grundlæggende viden om sikkerhed. Du lærer om alarmer og overvågning. Nogle systemer skal forhindre tyveri, og andre skal gøre det nemt at fange tyven.

Du lærer også at lave sikkerheds- og nødplaner, og at rapportere det du lægger mærke til i dit arbejde. Da jobbet som sikkerhedsvagt er et aktivt job, er det vigtigt, at du har en god fysik.

Sikkerhedsvagtuddannelsens opbygning

Efter du har færdiggjort dit grundforløb skal du på hovedforløb. Efter 1 år på hovedforløbet er du uddannet faglært sikkerhedsvagt.

Undervisningen på hovedforløbet er en blanding af instruktion fra lærerne og teori- og praktikopgaver, som du løser selv og sammen med dine kammerater. Imellem hver skoleperiode er der en praktikperiode, hvor du typisk arbejder med det, som du har lært i seneste skoleperiode.

 

Praktikplads

I praktiktiden bliver du oplært i de arbejdsopgaver, som hører til uddannelsen. Praktikken foregår på en arbejdsplads i et sikkerhedsfirma eller anden større virksomhed. Der er ikke mulighed for at komme i skolepraktik. Job og videreuddannelse.

Vigtige informationer

Navn:

Sikkerhedsvagt


Varighed:

2 år inkl. grundforløbet


Speciale:

Sikkerhedsvagt


Adgangskrav:

Bestået GF2 samt en underskrevet uddannelsesaftale eller aftale om skolepraktik


Økonomi:

Elevløn

Geografisk placering

Næstved

Ringsted

Vordingborg

Haslev

Roskilde - Slagteriskolen