IT supporter

IT supporter

IT-supporter

Som it-supporter arbejder du med en virksomheden it-systemer, både hardware og software. IT-supportere installerer og konfigurerer også computere og servere i forhold til konkrete opgaver, og med tilhørende sikkerhedsløsninger. Du har meget kontakt med andre mennesker, da IT-supportere hjælper brugere med hvordan de anvender hardware, software og brugerrettede sikkerhedsløsninger, derfor er kundeservice en vigtig del af dit arbejde. Desuden arbejder IT-supportere med opbygning og vedligeholdelse af, samt fejlretning på netværksløsninger.

Om uddannelsen

Først og fremmest bliver du udfordret på det faglige plan i form af mange spændende fag på hovedforløbet:

  • PC- og netværks-teknologi
  • Serverteknologi
  • IT-sikkerhed
  • Programmering
  • Fejlfinding på enheder og systemer

På det personlige plan kommer du også til at udvikle dig meget – der er i hvert fald masser af udfordringer på forskellige områder:

Uddannelsens opbygning

Uddannelsen tager 2 år efter grundforløb 1 og grundforløb 2. Uddannelsen består af 3 hovedforløb (skoleophold), H1-H2, hver på 10 uger samt H3 på 5 uger. Undervejs vil der være forskellige mindre prøver og sidste hovedforløb afslutter du med en svendeprøve. Den består af en projektopgave og en fejlfindingsopgave.

Undervisningen er en kombination af instruktion fra lærerne og teori- og praktikopgaver, som du løser selv og sammen med dine kammerater. Imellem hver skoleperiode er der en praktikperiode, hvor du typisk arbejder med det, som du har lært i seneste skoleperiode.

Hvad gør jeg, hvis jeg står uden praktikplads?

Hvis du mod forventning ikke finder en praktikplads, eller hvis du mister den praktikplads, du havde, så har du mulighed for at komme i skolepraktik. På den måde kan du ufortrødent fortsætte din uddannelse til Datatekniker, programmering – og du lærer de samme ting, som du ville have lært med en almindelig praktikplads.

Job og videreuddannelse

IT-supportere er beskæftiget i offentlige og private virksomheder med brugersupport samt opbygning, drift og vedligeholdelse af IT-systemer. Når du har afsluttet uddannelsen, har du mulighed for senere at vende tilbage til uddannelsen og tage specialet datatekniker.

Hvis du er over 25 år

Så kan man på baggrund af tidligere uddannelse eller erhvervserfaring søge om godskrivning på dele af uddannelsen.

Vigtige informationer

Navn:

IT supporter


Varighed:

3 år inkl. grundforløbet


Adgangskrav:

Bestået GF2 samt en underskrevet uddannelsesaftale eller aftale om skolepraktik


Økonomi:

Elevløn

Geografisk placering

Næstved

Ringsted

Vordingborg

Haslev

Roskilde - Slagteriskolen