Frontline Radio/TV-supporter

Frontline Radio/TV-supporter

Frontline radio/tv-supporterfaget er en kombination af håndværk, service og kundebetjening

Samtidigt kræver faget at du er nysgerrig og holder dig opdateret om den nyeste viden. Så er du fingernem og har du samtidig lyst til at lære om den nyeste teknologi, er dette fag lige dig.

Arbejdet som frontline radio/tv-supporter

En frontline radio-tv-supporter arbejder med at installere, sammenkoble, vedligeholde og opgradere hardware og software, samt fejlfinde og fejlrette på branchens systemer og produkter. Du får også opgaver som fx at opsætte og installere antenneanlæg til modtagelse af digitale og analoge signaler.

Derudover hjælper frontline radio/tv supportere kunder og brugere samt giver instruktion og vejledning i anvendelsen af branchens produkter og systemer, men du får også mindre salgsopgaver.

Om uddannelsen til frontline radio/tv-supporter

Først og fremmest bliver du udfordret på det faglige plan i form af mange spændende fag på hovedforløbet, hvor du bl.a. lærer:

 •          Teknisk produktkendskab
 •          PC-integration med audio/videoprodukter
 •          Antenneteknik
 •          Salg, service og kundebetjening

På det personlige plan kommer du også til at udvikle dig meget – der er i hvert fald masser af udfordringer på forskellige områder:

 •          Arbejdsformen
           Du skal kunne arbejde både selvstændigt og sammen med andre,
           være omhyggelig med dit arbejde og kunne vise initiativ til nye
           arbejdsopgaver
 •          Sproglige udfordringer
           Der findes meget litteratur om elektronik og meget er på engelsk.
           Så det er godt, hvis du har lyst til sproglige udfordringer - både når
           du uddanner dig til frontline Radio/tv-supporter og i det
           efterfølgende arbejdsliv.

Sådan er uddannelsen bygget op

Efter grundforløb 1 og grundforløb 2 tager uddannelsen til frontline radio/tv-supporter 1½ år. Uddannelsen består af 3 hovedforløb (skoleophold), H1 på 10 uger samt H2 og H3 på hver 5 uger. Du vil opleve undervisningen som en blanding af instruktion fra lærerne og teori- og praktikopgaver, som du løser selvstændigt og i samarbejde med dine kammerater.

Undervejs vil der være forskellige mindre prøver og sidste hovedforløb afslutter du med en eksamen. Den består af en projektopgave, hvor du selv har indflydelse på emnet og en fejlfindingsopgave.
Imellem hver skoleperiode er der en praktikperiode, hvor der typisk arbejdes med det, som du har lært i seneste skoleperiode.

Hvad gør jeg, hvis jeg står uden praktikplads?

Hvis du mod forventning ikke finder en praktikplads, eller hvis du mister den praktikplads, du havde, så har du mulighed for at søge optagelse i skolepraktik. Der er et begrænset antal pladser, som for et år ad gangen fastsættes af Ministeriet for børn, undervisning og ligestilling.

På den måde kan du ufortrødent fortsætte din uddannelse til frontline radio/tv-supporter – og du lærer de samme ting, som du ville have lært med en almindelig praktikplads. 

Hvad er mine jobmuligheder?

Frontline radio/tv-supportere er beskæftiget i virksomheder, der sælger radio, tv, video, pc-udstyr m.m. Du kommer til at arbejde direkte med salg, besøge kunder og reparere udstyr på værksted. 

Hvis du er fyldt 25 år

Hvis du er over 25 år, kan du på baggrund af tidligere uddannelse eller erhvervserfaring, søge om godskrivning på dele af uddannelsen.

Vigtige informationer

Navn:

Frontline Radio/TV-supporter


Varighed:

2 år og 6 måneder inkl. grundforløbet


Speciale:

Frontline Radio/TV-supporter


Adgangskrav:

Bestået GF2 samt en underskrevet uddannelsesaftale eller aftale om skolepraktik


Økonomi:

Elevløn

Geografisk placering

Næstved

Ringsted

Vordingborg

Haslev

Roskilde - Slagteriskolen