Automatiktekniker

Automatiktekniker

Som automatiktekniker står du for opbygning, indkøring og vedligeholdelse af automatiske anlæg i fx elektro- og elevatorbranchen.

Hvad arbejder en automatiktekniker med?

Som automatiktekniker arbejder du med at finde fejl, reparere og opstille automatiske maskiner. Du overvåger og vedligeholder systemer, når de er ude af drift. Du arbejder også med at programmere og montere robotter og med automatiserede systemer, der er baseret på trykluft (pneumatik) og væsketryk (hydraulik).

Om uddannelsen

Nogle af fagene på uddannelsen er:

  • Fysik
  • Elektronik
  • Fejlfinding
  • Hydraulik og pneumatik
  • Robotteknologi

Uddannelsens opbygning

Efter du har færdiggjort dit grundforløb skal du på hovedforløb. Efter 1 ½ år på hovedforløbet er du uddannet automatikmontør. Du kan nu vælge at stoppe her og finde et arbejde. Du kan også vælge at fortsætte 2 år mere (2. trin) og blive automatiktekniker. Du har mulighed for 3 forskellige specialer:

  • Automatiktekniker
  • Automatiktekniker i elevatorbranchen
  • Automatikteknikeren i elektrobranchen

Undervisningen på hovedforløbet er en blanding af instruktion fra lærerne og teori- og praktikopgaver, som du løser selv og sammen med dine kammerater. Imellem hver skoleperiode er der en praktikperiode, hvor du typisk arbejder med det, som du har lært i seneste skoleperiode.

EUX

Automatik- og procesuddannelsen udbydes også med eux.

Praktikplads og skolepraktik?

Hvis du mod forventning ikke finder en praktikplads, eller hvis du mister den praktikplads, du havde, så har du mulighed for at komme i skolepraktik. På den måde kan du ufortrødent fortsætte din uddannelse til automatiktekniker– og du lærer de samme ting, som du ville have lært med en almindelig praktikplads.

Job og videreuddannelse

Som færdiguddannet kan du arbejde i industrien, i elektronikvirksomheder, på store skibe m.v. Du kan også blive selvstændig. Der er gode muligheder for at få et job.

Vigtige informationer

Navn:

Automatiktekniker


Varighed:

4 år og 6 måneder inkl. grundforløbet


Adgangskrav:

Bestået GF2 samt en underskrevet uddannelsesaftale eller aftale om skolepraktik


Økonomi:

Elevløn

Geografisk placering

Næstved

Ringsted

Vordingborg

Haslev

Roskilde - Slagteriskolen