Tømrer

Tømrer

Har du et godt håndelag og en passion for træ?

Som tømrer arbejder du med bygningsarbejde fra industribyggeri til restaurering af gamle huse. Du kommer fx til at lægger gulve, opsætter lofter, tagspær og tagplader. Arbejdet som tømrer kræver, at du har et godt håndelag og en god materialeforståelse, og du skal kunne lave tegninger, som du kan bygge dine konstruktioner efter. Tømrere arbejder især i forbindelse med opsætning, ombygning og vedligeholdelse af byggeri. De fleste tømrer er ansat i mindre virksomheder eller vælger at blive selvstændige.

Din uddannelse som tømrer går gennem Træfagenes byggeuddannelse. Træfagenes byggeuddannelser er håndværksuddannelser, hvor du samarbejder med andre inden for bygge og anlæg.

På uddannelsen får du grundlæggende viden om, hvilke byggematerialer du kan anvende til løsningen af bestemte opgaver. Du lærer desuden at vurdere og begrunde, hvilke løsninger, du synes passer bedst med hensyn til pris, holdbarhed og kvalitet. Uddannelsen giver også kendskab til sikkerhed, love og regler.

Du afslutter træfagenes byggeuddannelsen som tømrer, gulvlægger eller tækkemand afhængigt af dine interesser og din praktikplads.

Hvordan kommer jeg i gang?

Uddannelsen består af et grundforløb og et hovedforløb. Grundforløbet foregår på skolen og varer 20 uger. Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse skal du dog først tage Grundforløb 1. Alle Grundforløb 1 giver adgang til grundforløb 2, men vi anbefaler at du vælger Byggeri som er rettet mod din uddannelse.

Efter du har færdiggjort dit grundforløb skal du på hovedforløb. Det veksler mellem skoleophold og praktik i en virksomhed og afsluttes med en svendeprøve. Dit hoverforløb varer 3 ½ år. På hovedforløbet specialiserer du dig til enten tømrer, gulvlægger eller tækkemand.

Praktikplads?

Hvis du mod forventning ikke finder en praktikplads, eller hvis du mister den praktikplads, du havde, så har du mulighed for at komme i skolepraktik.

EUX

Du har mulighed for at tage tømreruddannelsen med EUX.


 

Vigtige informationer

Navn:

Tømrer


Varighed:

GF 2 - 20 uger


Adgangskrav:

9. eller 10. klasse med 02 i dansk og matematik ELLER en underskrevet uddannelsesaftale


Økonomi:

SU

Geografisk placering

Næstved

Ringsted

Vordingborg

Haslev

Roskilde - Slagteriskolen