IT-supporter

IT-supporter

Vil du stå for virksomheders IT førstehjælp?

Som IT-supporter har du typisk ansvaret for den daglige drift af mindre pc-baserede servere og netværk med op til fx 100 brugere. Når it-systemet ikke fungerer, som det skal, er det dig som it-supporter der finder fejlen og retter den.

Som It-supporter arbejder du fx med installation og konfiguration af hardware, computere, monitorer, printere, servere og routere, installation af software som fx operativsystemer og programmer samt hotlineservice til kollegaer eller kunder med hardware- og softwareproblemer

Uddannelsen til IT-supporter giver en grundlæggende viden om den teknik, der ligger bag it-systemer. Uddannelsen veksler mellem skole og praktik. På skolen får du undervisning i fag, som fx computerteknologi, informationsteknologi, operativsystemer, netværk og fejlfinding, programmering m.fl.


Hvordan kommer jeg i gang?
For at blive IT-supporter skal du tage uddannelsen Data og Kommunikation. Den består af et grundforløb og et hovedforløb. Grundforløbet foregår på skolen og varer 20 uger. Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse skal du dog først tage Grundforløb 1. Alle Grundforløb 1 giver adgang til grundforløb 2, men vi anbefaler at du vælger IT og El som er rettet mod din uddannelse.

Efter du har færdiggjort dit grundforløb skal du på hovedforløb. Det veksler mellem skoleophold og praktik i en virksomhed og afsluttes med en svendeprøve. Dit hovedforløb varer 2 år og så kan du få et job som IT-supporter. Du kan også vælge at fortsætte din uddannelse og blive datatekniker med speciale i enten programmering eller infrastruktur.


Praktikplads?
Hvis du mod forventning ikke finder en praktikplads, eller hvis du mister den praktikplads, du havde, så har du mulighed for at komme i skolepraktik.

Vigtige informationer

Navn:

IT-supporter


Varighed:

GF2 - 20 uger


Adgangskrav:

9. eller 10. klasse med 02 i dansk og matematik ELLER en underskrevet uddannelsesaftale


Økonomi:

SU

Geografisk placering

Næstved

Ringsted

Vordingborg

Haslev

Roskilde - Slagteriskolen