Industritekniker

Industritekniker

Drømmer du om at arbejde med maskiner, der kan dreje, bore og fræse?

Som industritekniker arbejder du med maskiner, der kan dreje, bore og fræse i fx metal. På uddannelsen lærer du, hvordan maskinerne kan lave fx tandhjul og lejer. En vigtig del af arbejdet går ud på at programmere maskinerne, da mange styres af computere. Uddannelsen dækker fag som fx fræsning og svejsning men også mere teknologiske fag som programmering af computerstyrede maskiner (cnc) og produktudvikling. Du skal også have fag som dansk, matematik, fysik, engelsk samt produktudvikling i uddannelsen.

Som industritekniker bliver du ansat på fx metalfabrikker, skibsværfter, maskinfabrikker eller i plastindustrien, alt efter hvilket speciale du har valgt. Cnc-drejere og cnc-fræsere bliver ansat inden for jern- og metalindustrien.

Hvordan kommer jeg i gang?

Uddannelsen består af et grundforløb og et hovedforløb. Grundforløbet foregår på skolen og varer 20 uger. Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse skal du dog først tage Grundforløb 1. Alle Grundforløb 1 giver adgang til grundforløb 2, men vi anbefaler at du vælger Metal og Teknik som er rettet mod din uddannelse.

Efter du har færdiggjort dit grundforløb skal du på hovedforløb. Det veksler mellem skoleophold og praktik i en virksomhed og afsluttes med en svendeprøve.

Det varer 1 ½ år på hovedforløbet så kan du kalde dig Industriassistent. Du kan nu vælge at stoppe her og finde et arbejde. Du kan også vælge at fortsætte din uddannelse og blive Industritekniker inden for maskiner eller produktion.

Praktikplads?

Hvis du mod forventning ikke finder en praktikplads, eller hvis du mister den praktikplads, du havde, så har du mulighed for at komme i skolepraktik.

EUX?

Du har mulighed for at tage uddannelsen til industritekniker med EUX på ZBC.

Vigtige informationer

Navn:

Industritekniker


Varighed:

GF2 - 20 uger


Adgangskrav:

9. eller 10. klasse med 02 i dansk og matematik ELLER en underskrevet uddannelsesaftale


Økonomi:

SU

Geografisk placering

Næstved

Ringsted

Vordingborg

Haslev

Roskilde - Slagteriskolen