Gulvlægger

Gulvlægger

Har du hænderne rigtigt skruet på og sans for stil og detalje?

Som gulvlægger arbejder du med undergulve og du lægger overfladebelægning gulve på gulve, trapper og borde. Du har sans for helheder og kan få gulvet til at passe til resten af rummet. 

Gulvlæggeren skal kunne lægge mønstre og afstemme farver, så de passer til væggene, gardinerne og møblerne. Derfor skal du have sans for detaljen.

Din uddannelse som gulvlægger går gennem Træfagenes byggeuddannelse. Træfagenes byggeuddannelser er håndværksuddannelser, hvor du samarbejder med andre inden for bygge og anlæg.

På uddannelsen får du grundlæggende viden om, hvilke byggematerialer du kan anvende til løsningen af bestemte opgaver. Du lærer desuden at vurdere og begrunde, hvilke løsninger, du synes passer bedst med hensyn til pris, holdbarhed og kvalitet. Uddannelsen giver også kendskab til sikkerhed, love og regler.

Du afslutter træfagenes byggeuddannelsen som tømrer, gulvlægger eller tækkemand afhængigt af dine interesser og din praktikplads.

Hvordan kommer jeg i gang?

Uddannelsen består af et grundforløb og et hovedforløb. Grundforløbet foregår på skolen og varer 20 uger. Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse skal du dog først tage Grundforløb 1. Alle Grundforløb 1 giver adgang til grundforløb 2, men vi anbefaler at du vælger Byggeri som er rettet mod din uddannelse.

Efter du har færdiggjort dit grundforløb skal du på hovedforløb. Det veksler mellem skoleophold og praktik i en virksomhed og afsluttes med en svendeprøve. Dit hoverforløb varer 3 ½ år. På hovedforløbet specialiserer du dig til enten tømrer, gulvlægger eller tækkemand.

Praktikplads?

Hvis du mod forventning ikke finder en praktikplads, eller hvis du mister den praktikplads, du havde, så har du mulighed for at komme i skolepraktik.

EUX

Du har mulighed for at tage Gulvlægger med EUX.

Vigtige informationer

Navn:

Gulvlægger


Varighed:

GF 2 - 20 uger


Adgangskrav:

9. eller 10. klasse med 02 i dansk og matematik ELLER en underskrevet uddannelsesaftale


Økonomi:

SU

Geografisk placering

Næstved

Ringsted

Vordingborg

Haslev

Roskilde - Slagteriskolen