Bygningsmaler

Bygningsmaler

Brænder du for form, farver og design og har du sans for at rådgive kunder?

Som bygningsmaler kommer du til at arbejde med fx at behandle og male murværk, træværk og metalflader samt tapetsere og anvende gamle maleteknikker. Derfor skal du også være omhyggelig og have en rolig og præcis hånd. Som bygningsmaler kan du vælge at specialisere dig i særlige maleteknikker som fx marmorering og forgyldning.

Bygningsmalere arbejder både indendørs og udendørs og. Ofte arbejder du sammen med mange andre, fx malere eller andre bygningshåndværkere, og du bliver god til at overskue og planlægge alle faser af malerarbejdet. Mange bygningsmalere har egen virksomhed.

Uddannelsen giver en grundlæggende viden om farver, stil, materialer, opmåling og forskellige maleteknikker. Du lærer om alle faser fra rådgivning af kunden over bundbehandling og klargøring og endelig tapetsering, maling eller lakering af overfladen.

Hvordan kommer jeg i gang?

Uddannelsen består af et grundforløb og et hovedforløb. Grundforløbet foregår på skolen og varer 20 uger. Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse skal du dog først tage Grundforløb 1. Alle Grundforløb 1 giver adgang til grundforløb 2, men vi anbefaler at du vælger Byggeri som er rettet mod din uddannelse.

Efter du har færdiggjort dit grundforløb skal du på hovedforløb. Det veksler mellem skoleophold og praktik i en virksomhed og afsluttes med en svendeprøve. Det varer 3 år og 3 mdr på hovedforløbet så kan du kalde dig Bygningsmaler.

Praktikplads?

Hvis du mod forventning ikke finder en praktikplads, eller hvis du mister den praktikplads, du havde, så har du mulighed for at komme i skolepraktik.

EUX

Du har mulighed for at tage uddannelsen til bygningsmaler med eux.

Vigtige informationer

Navn:

Bygningsmaler


Varighed:

GF 2 - 20 uger


Adgangskrav:

9. eller 10. klasse med 02 i dansk og matematik ELLER en underskrevet uddannelsesaftale


Økonomi:

SU

Geografisk placering

Næstved

Ringsted

Vordingborg

Haslev

Roskilde - Slagteriskolen