Slagter

Slagter

En slagter arbejder med opskæring og udbening af kreaturer og svin

På GF2 forbereder du dig på den uddannelse, som du har valgt - slagter.

På uddannelsen til slagter lærer du at opskære og udbene dyrene efter specifikationer til de forskellige markeder i verden. Du får kendskab til den automatiske styringsteknik, og du lærer også om kvalitets- og kødkontrol.

Du skal have en uddannelsesaftale med et slagteri for at starte på GF 2. De store slagterier rekrutterer lærlinge omkring 1. april og 1. oktober.

Indhold

Du modtager undervisning der er rettet mod faget som industrislagter, så du får de rigtige kompetencer, der kræves, for at du kan fortsætte på hovedforløbet. Se nogle af fagene her:

  • At udbene skinker, midterstykker og forender til eksport
  • At udskære og udbene kød til det danske marked
  • Du skal også have fag som regning og kalkulation, dansk, ergonomi, informationsteknologi og samfundsfag

Industrislagtere arbejder typisk på slagterier eller i slagtehuse. Efter endt uddannelse er der gode muligheder for job hjemme som i udlandet.

Vigtige informationer

Navn:

Slagter


Varighed:

GF 2 - 20 uger


Adgangskrav:

9. eller 10. klasse med 02 i dansk og matematik ELLER en underskrevet uddannelsesaftale


Økonomi:

SU

Geografisk placering

Næstved

Ringsted

Vordingborg

Haslev

Roskilde - Slagteriskolen