Receptionist

Receptionist

Vil du møde en masse mennesker, være ekspert i god service – og helt uundværlig?

Som receptionist er du den første en gæst møder og virksomhedens ansigt udadtil.

Service, gæstebetjening, sprog, kommunikation og koordinering er en stor del af din hverdag og du trives med at jonglere alle dine forskellige opgaver og samtidig have et stort fokus på, at dine gæster får et godt ophold. Som receptionist har du gode internationale karrieremuligheder – både når du er under uddannelse, men også når du er udlært.

Går dine drømme mere i retning af en lederstilling, har du gode muligheder for at videreuddanne dig efter du har fået dit svendebrev som receptionist. Du kan f.eks. efteruddanne dig på lederuddannelsen på Hotel- og Restaurantskolen eller videreuddanne dig til serviceøkonom.

På receptionist uddannelsen lærer du at betjene og servicere kunder i receptionen på fx et hotel, en større virksomhed eller i et konference- eller feriecenter. Du lærer om arbejdsplanlægning, organisering og samarbejde.  Uddannelsen giver dig færdigheder i intern og ekstern kommunikation, og du lærer at betjene de almindelige tekniske hjælpemidler i en reception.


Receptionist med EUX?

Du kan tage uddannelsen til receptionist med EUX. Læs mere her.

 

 

Hvordan kommer jeg i gang?

Uddannelsen består af et grundforløb og et hovedforløb. Grundforløbet foregår på skolen og varer 20 uger. Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse skal du dog først tage Grundforløb 1. Alle Grundforløb 1 giver adgang til grundforløb 2, men vi anbefaler at du vælger Hotellet som er rettet mod din uddannelse.

Efter du har færdiggjort dit grundforløb skal du på hovedforløb. Det veksler mellem skoleophold og praktik i en virksomhed og afsluttes med en svendeprøve.

Det varer 1 år og 10 mdr. på hovedforløbet så kan du kalde dig faglært receptionist.

Praktikplads?

Det er dit eget ansvar at finde en praktikplads, men ZBC’s uddannelseskonsulenter hjælper dig på vej. Det kræver en aktiv indsats, og det er en god ide at opsøge praktiksteder og aflevere ansøgninger personligt.

Skolepraktik er ikke muligt for uddannelsen som receptionist.

Vigtige informationer

Navn:

Receptionist


Varighed:

GF 2 - 20 uger


Adgangskrav:

9. eller 10. klasse med 02 i dansk og matematik ELLER en underskrevet uddannelsesaftale


Økonomi:

SU

Geografisk placering

Næstved

Ringsted

Vordingborg

Haslev

Roskilde - Slagteriskolen