Bager & Konditor

Bager & Konditor

Hvis du kan lide at arbejde kreativt med dine hænder, så kan en bager- eller konditoruddannelse være noget for dig

På GF2 forbereder du dig på den uddannelse, som du har valgt - Bager og konditor.

Her lærer du den nødvendige teori og arbejder i professionelle bagerier og konditorier, så du er godt forberedt til hovedforløbet.

Som udgangspunkt er undervisningen tilrettelagt som praktiske opgaver og projekter, hvor du lærer de grundlæggende fremstillingsmetoder inden for professionel brød- og kagefremstilling. Du arbejder med råvarer, der er kendetegnet af en bæredygtig og overvejende økologisk tilgang til mad.

Du bager ikke bare brød og kager. Du lærer at vurdere og sammensætte råvarer. Du skal også kunne tænke strategisk, planlægge produktionen på din arbejdsplads og få regnskaberne til at gå op.

Indhold:

På GF2 har du fagrettet undervisning, som giver dig de faglige kompetencer, der kræves for, at du kan fortsætte i hovedforløbet.

På GF2 får du undervisning i uddannelsesspecifikke fag som fx

  • Brødproduktion
  • Dessertproduktion
  • Flødekager og lagkager
  • Rullede deje
  • Rørte kager
  • Piskede masser
  • Egenkontrol
  • Varekendskab
  • Salg og service

Derudover får du naturfag på E-niveau, hygiejnebevis og du lærer førstehjælp og brandbekæmpelse.

Vigtige informationer

Navn:

Bager & Konditor


Varighed:

GF2 - 20 uger


Adgangskrav:

9. eller 10. klasse med 02 i dansk og matematik ELLER en underskrevet uddannelsesaftale


Økonomi:

SU

Geografisk placering

Næstved

Ringsted

Vordingborg

Haslev

Roskilde - Slagteriskolen