Mad og oplevelser

Mad og oplevelser

Fagretningen Mad og oplevelser er for dig, der brænder for at arbejde med fødevarer og tilberedning af mad og retter mod følgende uddannelser:

  • Bager og konditor
  • Gourmetslagter (detailslagter)
  • Gastronom
  • Tjener
  • Ernæringsassistent

Du vil som elev på grundforløb 1 (GF1) opleve et studiemiljø, hvor du møder elever fra andre fagretninger som fx IT, Teknik og Auto, Business samt Butik og E-handel.

Du er i et miljø, hvor du møder erhvervsliv, spændende oplægsholdere og tager på ekskursioner.

Undervisningen består i høj grad af faglige udfordringer i køkken og bageri.


Du møder temaer som:

Food’n Service
Gennem praktiske projekter begynder du at erhverve dig professionelle kompetencer.

Praktikpladssøgning er en vigtig del af at være elev på en erhvervsskole, da den praktiske del af uddannelsen fylder det meste af hovedforløbet. Derfor lærer du også om, hvordan man søger efter praktikplads.

Fag: Arbejdspladskultur, Faglig kommunikation og dokumentation, Praktikpladssøgning, Metodelære og Arbejdsplanlægning og samarbejde.

Fokus på mad og bagværk
Ernæring, smag og oplevelser er ikke altid det samme som dyre råvarer. Prisen er i centrum, men der kan produceres kvalitetsbrød, gode kager og god mad til fornuftige priser. Du skal lære om kalkulation og råvarekendskab, ernæring og sundhed.

Fag: Arbejdsplanlægning og samarbejde, Faglig Dokumentation og Kommunikation, Samfund og Sundhed, Praktikpladssøgning, Innovation og Metodelære.

Nordisk mad med et sundt tvist
I en globaliseret verden handler Nordisk Mad i al sin enkelhed om at tilberede mad ud fra råvarer, som vi finder i Norden. Hvorfor spiser vi egentlig, som vi gør? Der vil være fokus på ernæring, sundhed og bæredygtighed.

Fag: Arbejdspladskultur, Faglig Dokumentation og Kommunikation, Samfund og Sundhed og Metodelære.

Faglig stolthed
For at blive en dygtig håndværker skal du være stolt af din fag. Du skal udvise faglig stolthed. Det er afgørende i den professionelle tilgang til fødevarer, at der er kunder, der aftager produkterne. Der vil være arrangementer, som fx julemarked, café og restaurant.

Fag: Arbejdspladskultur, Praktikpladssøgning, Arbejdsplanlægning og samarbejde, Faglig Dokumentation og Kommunikation, Innovation og Metodelære.

Innovationcamp
På GF1 forløb på ZBC kommer du igennem en Innovationscamp på tværs af alle fagretninger, hvor du viser, hvad du kan. Du laver eksempelvis noget med afsæt i fødevarer, hvor du er i en konkurrencesituation, du udvikler kreativitet og måske skal du være en del af skolens talentudvikling.

Fag: Innovation niveau 2.

Vigtige informationer

Navn:

Mad og oplevelser


Varighed:

20 uger


Adgangskrav:

9. eller 10. klasse med 02 i dansk/ matematik


Økonomi:

SU

Geografisk placering

Næstved

Ringsted

Vordingborg

Haslev

Roskilde - Slagteriskolen